|
Sevgili vatandaşlarım!

Önce görevliler medya mensuplarını salona alarak teknik hazırlıklarını tamamlamalarını sağlayacaklar.

Sonra ben ağır adımlarla salona girip, hafif bir baş hareketiyle kendilerini selamlayacağım.

Sandalyeyi çekip yavaşça yerime oturduktan 5-10 saniye sonra abartısız bir öksürükle boğazımı temizleyeceğim.

Öksürüğün hemen ardından da cebimden notlarımı çıkaracak ve tarihi tıksırtacak konuşmama başlayacağım:

"Sevgili vatandaşlarım!

Burada eski bir gol kralı olarak değil, canı sıkılan, midesi guruldayan ve kulağı çınlayan sade bir taraftar olarak konuşuyorum.

İçinde bulunduğumuz şartlar, futbolumuzun dağ gibi yığılmış sorunları ve benim bir türlü dizginleyemediğim medyatik olma hevesim, bu konuşmayı yapmamı kaçınılmaz hale getirmiştir.

Son zamanlarda, gerek futbolcularımızın çim saha üzerinde sergilediği ciddiyetsizlikler, gerekse federasyonun bu olumsuzlukları bastırmaktaki acziyeti beni bu konuşmayı yapmaya mecbur etmiştir. En kısa zamanda tedbir alınmalı ve bu tedbirler kimsenin gözünün yaşına, kramponun çamuruna ve dahi formasının söküğüne bakılmaksızın aciliyetle uygulanmalıdır.

Futbolcularımızda on kusurlu hareketin yirmisi de fazlasıyla mevcut olup, federasyonun futbol düzenimizi temelinden tehdit eden bu tehlikeli gelişme karşısında sessiz kalması anlaşılır gibi değildir.

Futbolumuz topyekün bir vaziyette, tam teşekküllü bir ofsayt durumunun eşiğine gelmiştir ve sorumluluk taşıması gereken cümle zevat, elleri bellerinde ortalıkta dolaşmaktadırlar.

Durum vahimdir!

Bu federasyon, bu kurallar ve bu cezalarla bu ligler bitmez.

Derhal yabancı futbol federasyonlarıyla temasa geçilmeli, mesela Alman federasyonunun uyguladığı ceza sistemi ile Yunan federasyonunun uyguladığı futbol disiplin yönetmelikleri bünyemize uyarlanarak futbol mevzuatımızın eksikleri tamamlanmalıdır.

Futbolcuların şımarıklaşma eğilimine karşılık olarak çim sahalar kazılmalı ve toprak sahaların o eski hakimiyeti yeniden tesis edilmelidir.

Bunun için gerekli kazma kürek, federasyon bodrumunda mevcuttur.

Yine saha içi disiplinini sağlayamayan ve küçücük bir düdükle otorite kurmakta zorlanan hakemlerin ellerine de birer adet borazan tutuşturulmalıdır.

Önemli bir başka husus da şudur; son zamanlarda takımlarında gerek sağ bek ya da sol bek, gerekse libero olarak görev yapan savunma oyuncularına bir haller olmuştur. 3-5-2 adıyla maruf ve liberoların ağırlıklı rolleri bakımından fazlasıyla liberal bulduğum sistemin bir gereği olarak, bu adı üstünde savunma oyuncuları yerlerini terkedip rakip kale önüne kadar koşturmakta ve hatta zaman zaman da gol atmaktadırlar. Bu kabul edilemez. Derhal, golleri sadece santrforların attığı eski sisteme rücu edilmelidir.

Yoksa vakit çok geç olacaktır.

Eğer bütün bu tedbirler ivedilikle alınmazsa, inanın her şey için çok geç olacaktır."

Son cümleyle birlikte tarihi değiştirecek konuşmamı bitirecek, ayağa kalkacak ve medya mensuplarını yeniden selamlayarak salonu terkedeceğim.

Sonra ağzımdan sakızımı çıkarıp havaya atacak ve bir yarım vole ile onu kendimden uzaklaştıracağım.

Ondan sonra ne yapacağımı ise kesinlikle bilmiyorum!

24 yıl önce
Sevgili vatandaşlarım!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle