|
Nerede tempo!

Fenerbahçe''yi nasıl buldunuz?

Fenerbahçe öncelikle rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor''u fazla dikkate almamış. Maça başlarkenki tavırları sanki bir hazırlık karşılaşması oynuyor görüntüsündeydi. Üstelik işin ilginç yanı 2-0''lık yenilgiye rağmen Fenerbahçe''nin hala işin ciddiyetine varamamasıydı. Sadece sahadaki futbolcular değil, Zico da İstanbul Büyükşehir Belediyespor''un futbolunu önemsemiyor olacak ki, 28 dakikada gelen 2 gole karşın ilk oyuncu değişikliğini 56. dakikada yaptı.

Fenerbahçe''nin kötü futbolunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor''un etkisi var mıydı?

Fenerbahçe karşısında galibiyeti ulaşan ev sahibi ekibin de hakkını vermek lazım. Abdullah Avcı''nın öğrencileri çok koşarak Fenerbahçe''nin usta ayaklarına geniş alanlar bırakmadı. Özellikle savunmanın ortasında çok dikkatli bir performans sergilediler.

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe, kanatlardan hücum geliştirme düşüncesindeydi. Ancak ceza alanına yapılan ortalarda ilk toplarda Kezman ile Deivid etkili değildi. İkinci toplarda yani dönen toplarda özellikle Tümer ve Aurelio gibi oyuncular beklenen verimde görülmedi.

Alex''i Fenerbahçe aradı mı?

Fenerbahçe''de Alex''in pozisyonunu Tümer üstlendi. Şunu söylemekte yarar var. Tümer çok kötü bir günündeydi. Oyun organizasyonu üstlenecek oyuncunun kötü olması Fenerbahçe''nin ofansif etkinliğini azalttı. Doğal olarak Tümer bu kadar kötüyken dikkatler Alex''in üzerine toplandı. “Alex olsaydı bu kapalı savunmayı açma konusunda etkili olabilir miydi” sorusunun yanıtı bir var sayım olur. Ama Alex''in en azından rakip savunma içersinde bireysel çabasıyla kazandıracağı serbest vuruşlar olabilir. Bu tür duran toplar Fenerbahçe''nin rakip savunmanın direncini kırmasını sağlayabilirdi. Ancak şunu da söylemekte yarar var Alex oynamış olsa belki de Abdullah hoca ona da bir markajcı verip Fenerbahçe''yi kıskıvrak kavrayabilirdi. Tıpkı dün gece olduğu gibi.

Fenerbahçe savunması çok açık verdi. Neden?

Edu ve Can ikilisi özellikle bu karşılaşmada çok fazla sayıda pozisyon hatası yaptı. Ayrıca Roberto Carlos''un ve Önder''in ters kademelere geç gelmesi de savunmanın çok hata yapmasının bir başka nedeniydi. Fenerbahçe yediği bu gollere bakıp çok ders çıkarması lazım. Çünkü söz gelimi Anderlecht karşısında bu hatalar yapılırsa Belçika ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor kadar hoşgörülü olmaz.

Yeni oyuncuları beğendiniz mi?

Zico yenik durumdayken 3 yeni transferine sarıldı. Ancak hiçbiri skoru değiştirebilecek etkinlikte görülmedi. Küçük ışıltı İlhan Parlak''ta vardı. Ancak 3 değişikliğe rağmen Fenerbahçe''nin tempoyu hiç yükseltememesi 3 oyuncunun da oyuna katkısının yetersizliğinin göstergesiydi.

17 yıl önce
Nerede tempo!
Amerika’nın ilk Cizvit başkanı ve paleoconlar
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!