|
Postacı Tümer!

"Futbol ilginç oyundur" diye boşuna söylenmiyor. Ankara'da tam bu sözü doğrulayan bir ilk yarı izledik. Fenerbahçe, maçtaki ilk gol pozisyonunu 35.dakikada yakaladı ve golle sonuçlandırdı. Bu yarıda bir pozisyon daha yakaladı onu da gole çevirdi. Yani hücumda yüzde yüz verimle oynadı. Kuşkusuz bunun neresi ilginç denilebilir. İşin enteresan yanı Fenerbahçe'nin yürüyerek oynadığı maçta iki gol bulması kadar, gollerini atan Tuncay ve Alex'in sahanın en kötü iki oyuncusu olmasıydı.

Futbolun ilginçliği burada. Sonuca bakıp yorum yapsanız, Ankara'da G.Birliği'ne ilk yarıda iki gol atan F.Bahçe'ye gökteki bütün yıldızları verebilirsiniz ama sahadaki futbol yorumlandığında ortada yarım yıldızlık bir pırıltı bile yoktu.

Doğal olarak burada sorulması gereken soru şu; "Fenerbahçe kötü oynadığı 45 dakikada hem de iki golü nasıl buldu?" Yanıtı Tümer... Fenerbahçe'nin usta ayağı Tümer, adeta postacı gibiydi. Adrese teslim iki topla dengeleri Fenerbahçe lehine değiştirdi.

Bu tabloda Gençlerbirliği takımının geçen yıllardaki performansından çok uzakta olmasının payı da büyüktü. Ev sahibi ekip Fenerbahçe'nin orta alandaki zafiyetinden yararlanmak düşüncesiyle oyuna bu bölgede baskılı başladı ama kazandığı topları hızlı hücuma çevirirken final paslarında hatalar yaptı. Mehmet Çakır'ın fazla kanatlara gitmesi, gol bölgesinden uzakta kalması bir başka handikaptı. Bu nedenle Fenerbahçe kalesinde tehlike bile oluşturamadılar. Diyebilirim ki Fenerbahçe savunması bu sezon en rahat maçını oynadı. Üstelik orta alandan hiçbir katkı görmeden... Doğrusu Fenerbahçe'nin bu orta alan kurgusuyla bırakın savunmaya ve hücuma yardımı, kendisine bile fayda sağlaması olanaksız. Öyle ki.. Futbolun can damarı olan bu bölge tek başına Mehmet Aurelio'ya terkedilmiş görüntüde...Tümer ve M.Yozgatlı'nın top kapma çabası, iyi niyetlerine karşın yetersiz kalıyor. Şekil olarak bu bölgede görevli Alex ise orta çizgiden geri gitmemeye yeminli sanki. En çok neyi merak ettim biliyor musunuz? Maç böyle sıcak bir havada oynanmasına karşın, acaba Alex'in forması ıslandı mı?

18 yıl önce
Postacı Tümer!
ABD Kongresi Mueller’ı bekliyor!
Trump’ın Ortadoğu planına ne oldu?
‘Harici ve dahili meseleler’
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!