|
Sular, seller gibi

Maç başlamadan çok kısa bir süre önce sahadaki fıskiyeler çalıştı ve Karaiskakis stadının çimlerini ıslatmaya başladı. Bunun anlamı şuydu; “Siz bizden daha teknik takımsınız, bizim avantajımız fizik gücümüz.” Otto Rehhagel''i planı ne kadar tutacaktı bizde merak ettik doğrusu. Henüz 5. dakika oynanırken, duran top kabusumuz kaygan zeminin azizliği ile buluşunca Tuncay''dan seken top Kyriakos''un ayağından filelerle buluştu.

Bundan sonra oyunun Yunanistan''ın istediği gibi oynanacağı hesaplanırken, Milli Takım, konsantrasyonunu ve oyun planını değiştirmedi. Terim''in Gökhan Ünal-Hakan Şükür çift forvetini sağdan Sabri-Hamit, soldan Tuncay-İbrahim Üzülmez ikilisiyle besleme düşüncesi İbrahim''in erken sakatlığına rağmen işleyişini sürdürdü. Bir parantez açalım; İbrahim Üzülmez''in yerine giren Volkan Yaman oyuna girdiği ilk dakikalardaki ürkekliğini üzerinden attıktan sonra 40 yıldır Milli Takım forması giyiyormuş gibi oynadı.

Parantezi kapatıp devam edelim. Bu anlayış, Yunanistan takımının özellikle kanatlarını kullanma isteğini yok etti. Çünkü gerek Seitaridis, gerekse Fyssas, Milli takımın kanat bindirmeleri karşısında defansta kalmayı ön plana çıkardılar. Sabri ve Hamit maç boyunca sağ kanadı öylesine iyi kullandı ki, Rehhagel Fyssas''ı oyundan almak zorunda kaldı.

Milli Takım''ın oyun planında kilit rolü üstelenen oyuncu hiç kuşku yok ki Tümer''di. Oyunun kontrolünü ve ortadan hücum görevini alarak, direksiyona geçen Tümer, özellikle Yunanistan''ın 1-1''den sonra riskleri alıp, Millilerin üzerine geldiği bölümde takımı mükemmel idare etti. Ayrıca Yunanistan savunmasının ortadan delindiği ikinci yarıda oyunun kırılmasına neden üçüncü golün sahibi olarak skora doğrudan katkıda bulundu.

Milli Takım''da dün gece görev yapan tüm futbolcular canla başla mücadele etti. Hatta güzeller içinde tek ayrık otu gibi duran Gökhan Ünal bile oyundan çıkmadan bir gol atıp, Milli Takım''a nefes aldırdı.

Sonuçta önce şunu vurgulayalım; Bu gerçekten büyük ve anlamlı bir zafer. Milli marşı 33 bin kişi tarafından ıslıklanan futbolcuların başkaldırısı işte bu olsa gerek. Ancak olayı sadece böyle değerlendirmeyelim ve Terim''in hakkını verelim. Fatih Hoca da dersini sular seller gibi çalışmıştı. Gerek sahaya sürdüğü oyuncu seçimi, gerekse değişiklikleri mükemmeldi.

17 yıl önce
Sular, seller gibi
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu