|
Dindara baskı

Başını açmayanın okumasına, öğrenci affından yararlanmasına, çalışmasına izin ve imkan vermemek dindara baskıdır.

Sekiz yıllık ilköğretim dönemini kesintisiz bir bütün halinde düzenlemek, son üç yıllık kademesini, yine mecburi (zorunlu) ama aynı veya ayrı mekanlarda yönlendirmeli yapmamak-İmam-Hatipler''i baltalama amacı taşıyorsa- dindara baskıdır.

İmam-Hatipler dahil meslek lisesi mezunlarının, imtihanını kazandıkları ve istedikleri yüksek öğrenim kurumlarına girmelerini engelleyen, bunların aldıkları puanları düşük katsayı ile çarparak fırsat eşitliğini ortadan kaldıran uygulama İmam-Hatipler''in önünü kesmek için yapılırsa-dindara baskıdır.

Norm kadro bahanesi veya tuzağı ile ilköğretim okullarında din derslerini, İlahiyat Fakülteleri''nden mezun olmuş branş öğretmenlerine değil de sınıf öğretmenlerine okutturmak dini öğrenme hakkını kısıtlamadır, dindara baskıdır.

Anayasa''da yer aldığı halde, okullarda mecburi olan Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersi dışındaki isteğe bağlı din eğitimini engellemek dindara baskıdır.

Eşi örtünen, kendisi namaz kılan, oruç tutan asker ve sivil memurları irtica ile damgalamak ve işlerine son vermek dindara baskıdır.

Birilerinin işlediği cinayetleri, suçları, çirkin fiilleri genelleyerek Müslümanlar''a gözdağı vermek, onları şaibe altında bırakmak, haklı taleplerini engellemek dindara baskıdır.

Dindar şahısların yasal eğitim, öğretim, ticaret, örgütlenme faaliyetlerine karşı engel çıkarmak dindara baskıdır.

İnandığını ve düşündüğünü söyleyen, yalnızca söyleyen bir kimseyi hapse atmak dinli dinsiz insanların din, vicdan ve düşünce özgürlüklerine yönelik baskıdır.

İnsanlara ve bu arada veya özellikle dindarlara baskı yapılan bir yerde demokrasi yoktur, insan hakları ve hukukun üstünlüğü sözleri içi boş laflardan ibarettir. Demokrasi hiçbir gerekçe ile askıya alınamaz, insan hakları hiçbir gerekçe ile -uluslararası, evrensel ölçüler ve normlar dışına çıkılarak- kısıtlanamaz. Meclis, sivil toplum örgütleri, bazı yüksek mahkemeler insan hak ve özgürlüklerine yönelik baskıları ortadan kaldırmak için vardır. Bu fonksiyonu yerine getirmeyen mezkür kurumların kendileri değil, adları vardır. Bize bu kurumların adları değil, kendileri gereklidir; ya kendileri olsunlar, vazifelerini yerine getirsinler yahut da gölge etmesinler, aldatmasınlar, yerlerini gerçeklerine bıraksınlar.

24 yıl önce
Dindara baskı
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!