|
CHP"nin ekseni nereye kaydı?!...

2009''daki yerel seçimlerde İstanbul Belediye Başkan adayı olarak CHP''nin oylarını arttırdığını, kaybetmediğini söylemişti...( CHP kaybetmedi tabii, sadece Kadir Topbaş yeniden İstanbul Belediye Başkanı oldu...)

2011 genel seçimlerde, AK Parti tarihi bir başarıyla oylarını 3 seçim üst üste arttırarak yüzde 49''a ulaştı... Erdoğan yine ve yeniden hükümeti kurdu... Ama Kılıçdaroğlu''na göre seçimin galibi CHP''ydi... Zira milletvekili sayısını arttıran tek parti CHP''ydi... Yine ve yeniden muhalefette kalmasına rağmen!... AK Parti oylarını da; ''Stockholm Sendromu''na bağladı... (Bu millet ''Stockholm Sendromu''na asla duçar olmayacağını ispatlamıştır... Öyle olsaydı, tek partili CHP dönemindeki zulümden sonra, çok partili dönemdeki tüm seçimleri alırdı CHP...)

2013 yerel seçimlere, sağlam girdi CHP... İttifak büyüktü... Kazanmak için sağcı, solcu, ülkücü, dik, paralel, yamuk..vs, ayırımı yapmadı... Kaymadık eksen bırakmadı!... ''Tape 1, Tape 13, Tape 125...'' gibi çılgın projeler sundu!... Sonuç; AK Parti yüzde 45, CHP yüzde 28...

Ama Kılıçdaroğlu''na göre durum yine bildiğimiz gibi değildi... İlk basın açıklamasında şöyle dedi; ''Hiç kimse unutmasın, bu daha bir başlangıç!... Güçlenerek geliyoruz..., ağır ağır, sindire sindire...'' (Nasıl bir sindirimse bu!... 90 yılda buraya kadar gelebildiler... Çok ağır yahu!...)

Velhasıl son olarak cumhurbaşkanlığı seçimini de kaybetti CHP ve müttefikleri... Bu sefer çatısı çöktü...

CHP içindeki muhalifler başkaldırdı... (CHP''nin güçlenerek, ağır ağır, sindire sindire geldiğinden haberleri yok galiba!...)

Kılıçdaroğlu''ndan ses yok...

Vakti zamanında, ''Seçimi kaybedersem Rodos''a kadar yüzerim!..'' demişti Baykal... Ve seçimden sonra günlerce ortaya çıkmadı, kimseler görmedi... (O ara gerçekten Rodos''a kadar yüzdü mü hala kimse bilmiyor!...)

Aynı şekilde bugünlerde Kılıçdaroğlu da ortalıkta görünmüyor... Sadece medya üzerinden haber gönderiyor... (Evde ağır ağır sindiriyor mudur nedir?!...)

Ve sonunda net bir değerlendirme geliyor Kılıçdaroğlu''ndan;

''Oylamaya katılanların yüzde 52''sini aldılar...Bu toplam seçmen sayısının yüzde 38''i... Yani o, yüzde 38''in cumhurbaşkanı!...''

Bak biz de, Erdoğan yüzde 52 aldı diye boşuna sevinmişiz... Yüzde 38 almış meğer... Erdoğan yine kazanamadı ve biz yine anlamadık!...

Peki bu durumda Ekmeloğlu''nun 38''i gerçekten 38 mi?!...

Hesaplayalım;

Katılmayanları (yüzde 26''yı) çıkarırsak, ''Çatı Oranı'' yüzde 28 olur...

Yüzde 28''in, yüzde 35''i çatının MHP ayağı olsa.., kalır yüzde 18...

Çatının diğer 12-14 parti.., her neyse oyu, yüzde 2 olsa, geriye kalır yüzde 16...

Yani bu seçimlerde CHP''nin oyu yüzde 16''dir...

Yani CHP ölmüş de cenazesini kaldıran yok!...

''Çatıkafa'' hesabına göre durum bu... CHP''nin hali perişanı...

***

Defaatle söyledik, CHP''nin eksenini nereye kaydırırsanız kaydırın iktidar olamazlar...

Gördük işte, sosyal demokrat olamadılar, ekseni en sağa kaydırıp ülkücü aday gösterdiler kaybettiler... Çatı aday teranesi tutmadı... Eksene paralel durdular, yine olmadı...

Ekseni kaydırmakla olmuyor demek ki...

Reddi miras, reddi eksen şart!...

Yoksa bu CHP''nin hiç şansı yok...

Sen istediğin kadar ağır ağır, sindire sindire kaydır ekseni!...

10 yıl önce
CHP"nin ekseni nereye kaydı?!...
Hep kaybeden ata oynamak!
Okuyucu soruları özelinde 3600 ek gösterge düzenlemesindeki sorunlu alanlar
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı