|
New York"taki Ali Sami Yen

Kim ne derse desin, ortada apacık bir gercek var.. Globalleşen dünyamızda milli takımlar artık kulüplerin gerisinde kalmaya başladı...

NewYork''un göbeği Manhattan''da sevgili Kenan Onuk ile Galatasaray-Real Madrid maçını izlerken biz de bu gerçeğin bir örneğini yaşadık burada!..

Eleme maçı olduğundan mı nedir 6 gün önce Ay yıldızlı onbiri Makedonya karşısında izlerken 70 kişiyi geçmeyen seyirci sayısı bu kez ekranlar karşısında Derviş restoranın tam dolu kapasitesi olan 265 kişiyi aştı.. Rezervasyonu olmayan pek çok kişi Derviş''in tribünlerinden maçı izleyemeden geriye dönmek zorunda kaldı.. Az kalsın Kenan ile birlikte biz de maçı izleyemeyenler arasına katılacaktık.. Rezervasyonu ben yapacağım siz merak etmeyin diyerek bizlere güven veren arkadaşımız Hürriyet NewYork bürosu çalışanlarından Razi Canikligil işi son dakikaya bırakınca birazcık torpille son talihliler arasına girebildik. Bu kez aramızda bayan seyirciler de vardı.. Yine küfürsüz Ah ve Vah nidaları arasında şok iki golün verdigi üzüntü ile ilk yarısı hayli sessiz geçen maçta ikinci yarı ile birlikte masalarda pardon tribünlerde hareket başladı..

Fatih bu takımda niye yok.. O olsa bu iki golü de yemezdik düşüncesini bizimle paylaşanlar, ikinci yarıya Fatih ile başlayınca takımdaki belirgin hareketlenmeyi görüp birden coşarak NEWYORK''daki ALI SAMI YEN''de; İstanbul''daki o müthiş koroyu aynen sergilemeye basladı!.. Hele Ümit''in penaltı golünün ardından Fatih''in nefis pası ile Hasan Şaş beraberlik golünü atınca RE RE RA...Cim BOM BOM sesleri Derviş Restoranın tribünlerini de aşarak Manhattan caddelerini çınlatmaya başladı!.. Öyle ki Restoranın önünden geçen Amerikalılar şaşkınlık içinde burada ne oluyor diye kapı önünde kümelendiler!..

Hele Fatih''in adeta söke söke getirdiği topla yaptığı nefis ortaya aynı mükemmellikte kafaya çıkarak attığı galibiyet golü sonrasında Derviş tribünlerinin halini bir görmeliydiniz sevgili okurlar!.. Olmaz böyle bir coşku.. Yaşanmaz böyle bir sevinç!.. Özellikle bir de gurbette yaşıyorsanız.. Bu duyguyu anlatmaya ne bu satırlar ne de benim belagatim yetmez inanın!..

Galatasaray''ımız yine yaptı yapacağını.. Gurbette vatanı için üzülen yurttaşını, ekonomik çöküntü içinde çırpınan milyonları bir gün dahi olsa sevince, coşkuya boğdu.. Yaşanan üzüntüleri biran için de olsa unutturuverdi!..

Morale en fazla ihtiyaç olduğumuz bu anlarda adeta iksir gibi bir ilacı nesretti damarlarımıza!..

Teşekkürler çocuklar sizlere, milyon kere teşekkürler...

Uzatın bakalım o güzel alınlarınızi uzatın!..

Bir kucak dolusu öpücügü hissedeceksiniz hepiniz!..

Okyanus aşırı bir yerden, binlerce mil uzaktan..

NewYork''dan... Buradaki Ali Sami Yen''den!..

23 yıl önce
New York"taki Ali Sami Yen
Yaşar Kaplan’a rahmet
Şekersiz çayı karıştırmak
"İ"nin üzerine noktayı koyalım
Seçimi bırak sahaya odaklan
İsrail yalnızlaşırken Starbucks’ın açıklayamadığı gerçek