|
Taşradakilerin haber alma hakkı yok mu?!..

Haber alma hakkı sadece İstanbul''da yaşayan okuyucular için mi geçerli?..

İletişim çağındayız!.. 3G ile artık jet hızına ulaştık, yakında 4G ile uzay çağını bile geride bırakacağız derken İstanbul dışında yaşayanlar her gün devamlı aldıkları gazetelerde bir gün öncesinin olaylarını düzenli olarak takip edemiyorlar.

Biraz daha açıklayalım isterseniz!.. Bu yazın hemen hemen tamamını Bodrum''da geçiriyorum. Doğal olarak sabahları kendi gazetem dahil 3-4 gazeteyi okuyup, özellikle spor olaylarını dikkat ve itina ile takip ediyorum..

12 Dev Adam''ın grup maçlarını ve ardından yarı finalleri heyecan içinde televizyondan izledikten sonra ertesi gün gazetelerdeki havadis ve yorumları okumak bayağı ilginç oluyor. Ancak Avrupa Şampiyonası''nda bizimkiler elendikten sonraki maçların neticelerini ve Avrupa Şampiyonu''nun hangi takım olduğunu Bodrum''a gelen gazetelerde ara ki bulasın. Kendi gazetemde en son okuduğum haber “Bize yenilen İspanya finale kaldı..” oldu.. Sonrasında bugüne kadar diğer finalist hangi takım?.. Şampiyon kim oldu, gibi taşrada oturanların kafasını kurcalayan soruların cevabı yok!..

Erhan müdürüm hiç kusura bakma ve sadece kendi üzerine de alınma, çoğu gazeteler de aynısını yapıyor.

Anlayacağınız eğer İstanbul''da oturmuyorsak gazetelerden spor olaylarını takip etme şansımız yok..

Bir gün önce, yarın oynanacak diye anons edilen müsabakayı ertesi gün gazetesinde göremeyen okuyucu ne düşünür acaba?. Maçın gece oynandığını o da biliyor ama iki gün sonrasında bile gazetesinde neticeyi bile bulamayan ve o yörede internet veya TV imkanından geçici olarak faydalanamayan sporseverin halini düşünsenize?.. Hem gazetesi varken niye başka bir yerden araştırmaya zorlansın?..

İstanbul''dan, İzmir ve Ankara''ya uçakla gelen şahsın bir gün sonraki gazeteyi okumak istememesi de işin cabası. Gazetenin tümünü değil ama en azından yüzde 70''ini bir gün önce İstanbul''da okuyan kişi niye tekrar aynı gazeteyi alsın ki?

Bu yazıyı kendim için yazıyorum sanmayın.. İstanbul dışına çıkan yüzlerce okur ve arkadaşlarımın hepsi, aynı şeyden şikayetci.. Adeta üvey evlat muamelesi gördüklerini düşünüyorlar!..

Artık gazete yöneticilerinin çuvaldızı biraz da kendilerine batırıp bu sorunu çözmelerinin zamanı geldi sanırım..

Umarım, bu özeleştiri amacına ulaşır ve de herkes, yeni teknolojinin nimetlerinden nasibini alarak haber alma hakkından eşit şekilde faydalanır!..

15 yıl önce
Taşradakilerin haber alma hakkı yok mu?!..
Her şey yolunda?..
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü