|
Trabzon"a UEFA yolu

Trabzon, bir haftadan bu yana sporla yatıp, sporla kalkıyor. 1. Karadeniz Oyunları''nın ışıklandırdığı Trabzon''da dün gecede Trabzonspor fırtınası esti Avni Aker''de. Hiç hazırlık maçı oynamadan İntertoto Kupası''nda Arnavut ekibi Vllazina karşısına çıkan bordo-mavililer, erken golle başladığı maçın kontrolünü elinden hiç bırakmadı. Tolga''nın hafta içinde sakatlanması sonrası kaleyi teslim alan Ahmet Şahin''in önüne dizilen savunma kurgusunda Çağdaş-Tayfun ikilisi rakiplerine pek fazla şans vermedi. Tayfun, geçmiş yıllara göre iyice tecrübe kazanmış. Çok değiştirmiş futbol mantalitesini. Böyle devam ederse bu sezon Trabzonspor''un en iyisi olabilir.

Orta sahada kaptan Hüseyin yine görev adamı. Lig, kupa ve milli maç derken tecrübeli futbolcu kendisini yeniden Avni Aker''de buldu. Yorulmadan oynadı. Fenerbahçe''den transfer edilen Serkan Balcı ise, orta sahanın sağında prese dayalı futboluyla ileri ve geriye çok koşu yaptı. Attığı golde ise iyi yer tutması özelliğini ortaya çıkardı. Trabzonspor''un yapısına biçilmiş bir kaftan. Bitmeyen enerjisiyle Avni Aker''deki ilk maçta kendini gösterdi. Ameliyat Ayman''ı etkilemiş gibi. Koştu ama oyunda pek fazla gözükmedi.

Teknik Direktör Ziya Doğan, yıldız futbolcusu Gökdeniz''i sakladı. Keza Umut''u da. Ama forma verdiği Ömer Rıza ve Ersen Martin sahanın en çalışkanları arasında yer aldı. Ersen, pivot golcü özelliğinin yanı sıra adam geçti, kafayla arkadaşlarını yönlendirdi. Pres koydu, Arnavut savumasını ezdi geçti. İki enfes gol attı. Ceyhun ise sezona iyi başladı. Trabzon- spor''un attığı gollerin başlangıcında o var. Kendisi de nefis bir gol attı ve attırdı. Ziya hocanın bu sezon bence en fazla yararlanması gereken oyuncuların başında olmalı. Ceyhun''a daha fazla yetki ve sorumluluk verilmeli. Orta sahada topu kazandığında dikine oynayan ve istediği gibi kullanabilen özelliklere sahip Ceyhun. Karadeniz ekibini parlatacak bu sezon.

Avni Aker''de takımını yalnız bırakmadı taraftar. Tribünleri dolduranların ''Meksika'' gösterisi görülmeye değerdi. Trabzonspor''un rakibine gelince, erken yedikleri golün ardından dağıldılar. Savunmaları çok ağır. Arkalarına atılan toplarda hep çuvalladılar. Ziya hoca rakibini çok iyi etüt ettirmiş. Baskı karşısında şaşırdılar. Bu ekip bizim ligde oynayamaz.

Trabzonspor, bir parladı, pir parladı. Vllaznia''ya yarım düzine gol. İntertoto Kupası''nda 3. tur için vize aldı sayılır bordo-mavili takım. UEFA''ya giden yol yarılandı artık.

17 yıl önce
Trabzon"a UEFA yolu
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî