|
ASO’nun 60. yılı ve törenden yansıyanlar

Ankara Sanayi Odası 1963 yılında kurulduğundan bu yana hem başkentin hem de Türkiye’nin sanayisine önemli katkılar sağlayan bir kurum. Bu yıl da kuruluşunun 60. yılını oldukça görkemli bir törenle kutladı. Benim de davetlileri arasında olduğum törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vedat Bilgin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, Ankara Valisi Vasip Şahin, Oda ve Borsa Başkanları ile bürokrasi, iş ve medya dünyasından çok sayıda davetli katılım sağladı.

Törende açılış konuşması yapan ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç Ankara’nın 13 organize sanayi bölgesi, 149 Ar-Ge merkezi, 36 tasarım merkezi, 13 teknoloji geliştirme bölgesi, 40 meslek grubu ve 10 bine yakın üyesiyle üretimde Türkiye’nin en büyükleri arasında yer aldığına dikkat çekerken başkentin ihracatının 12 milyar doları aştığını ve istihdam rakamının da 1 milyona ulaştığını belitti. Verilere göre bu ihracatın %90’ından fazlası sanayi ürünlerinden oluşuyor. Bu oldukça önemli bir başarı.

Başkan Ardıç konuşmasında önemli bir gelişmenin de müjdesini verdi. Ankara’yı sanayi ve teknolojinin başkenti yapma hedefinde olduklarının altını çizen Ardıç, ASO’nun bu amaçla 1,5 milyon metrekarelik bir alanda Türkiye’nin en büyük teknoloji üssünü kuracaklarını açıkladı. Böylelikle 160 bin ilave mühendis ve bilim insanının istihdamının önünün açılması ve çalışan başına yüksek teknolojili ihracatın da 15 bin dolardan 30 bin dolara çıkarılması mümkün olacak.

Ardıç’ın konuşmasındaki bir diğer önemli başlık da ekonomi yönetiminin uygulamaya devam ettiği politikalara ilişkindi. Ardıç yaptığı konuşmada; enflasyonun düşmesi, sıkıntıların aşılması ve makroekonomik istikrarın sağlanması için uygulanan ekonomi politikalarına tam destek vereceklerini ifade etti.

Bu konuyu ben de çok önemsiyorum. Zira hali hazırdaki ekonomi programı ağırlıklı olarak dezenflasyonu sağlamak için sıkılaştırma üzerine tesis edilmiş durumda. Böylesi sıkılaştırma programlarının ortak noktası ise büyümenin bir süre ikinci planda kalmasıdır. Bu da belirli kesimlerin zorlanması ve fedakârlık yapması anlamına gelir. Kuşkusuz bunun ilk yansımalarını hızlıca sanayiciler hisseder. Bu bakımdan sanayicilerin programı sahiplenmesi ve destek vermesi programın amacına makul bir sürede ulaşması açısından son derece önemlidir. Hafta içinde benzeri destek açıklamaları TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’dan da gelmişti.

Not: ASO’nun 60. yıl töreninde ihracat, istihdam ve ar-ge gibi başlıkların olduğu 7 kategoride 68 ödül dağıtıldı. Ben de bu anlamlı töreni düzenleyen ASO adına Başkan Seyit Ardıç’ı ve ödül alan Ankaralı sanayicileri tebrik ediyorum.

#Ekonomi
#TBMM
#TOBB
#Levent Yılmaz
1 شهر قبل
ASO’nun 60. yılı ve törenden yansıyanlar
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî