|
Rüştü Kazım hukukundan örnekler
Şimdi çıkıp, vergi veren, her türlü kamusal yükümlülüğünü yerine getirmiş "sorumlu" bir vatandaş olarak, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'i, Albayraklar soruşturmasını yürüten İçişleri Bakanlığı müfettişi Candan Eren'i, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'i istifaya davet etsem, bana gülerler.

Ben de Yücelen ve Özdemir'in Üzeyir Garih cinayetindeki aculluklarına gülmüştüm.

Önce, "katil" diye 13 yaşındaki bir çocuğu afişe ettiler, sonra olayla ilgisiz tonlarca vatandaşı "içeri" aldılar.

Ne oldu?

Her iki değerli büyüğümüz de görevinin başında...

Mesele ne?

Birkaç yıl önce Sabah gazetesi ve "yandaşlarının" ısıtıp ısıtıp piyasaya sürdüğü kadim "yolsuzluk balonu" nihayet semeresini verdi ve dün gece polis Albayraklar grubuna baskın düzenleyerek, şirket çalışanlarını gözaltına aldı.

(18 Temmuz tarihli yazımda "Bu yandaşlar hangi belediyenin hangi departmanında çalışıyorlar acaba?" diye sormuştum. İşin içinden Mahmut Kuş diye biri çıktı. Bu zat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı'ymış ve yegane düşü bir gün "Genel Sekreterlik" koltuğuna oturmakmış. Albayraklar soruşturmasını yürüten müfettiş Candan Eren'e, "Tayyip Erdoğan'ın 1 milyar doları var. Bu parayla cihat hazırlığı yapıyorlar!" bilgisini veren yine bu zatmış.)

Hadiseyi biliyorsunuz.

Recep Tayyip Erdoğan, görev yaptığı dönem içinde, belediye ihalelerini kastı mahsusayla Albayraklar grubuna vererek, bu şirkete tam 1 milyar dolar kazandırmış. (Konuyla ilgilenenlerin dikkatine: Albayraklar'ın bugüne kadar belediyeden aldığı ihalelerin bedeli, toplam 120 milyon dolar. Aydın Doğan'ın aldıklarının yanında devede kulak bile değil.)

Peki, hangi ihalenin hangi kaleminde ne tür usulsüzlükler yapılmış?

Kim kaç para kazanmış?

Kamu ne kadar zarara uğratılmış?

Bunların cevabı yok...

Aynı iddiaları yıllarca bıkıp usanmadan gündeme getiren kartelin küçük ortağı banka boşaltmak suçundan şu an Kartal Cezaevi'nde... Ama, Erdoğan'a yönelik linç kampanyasını devralmış görünen kartelin büyük ortağı, Star gazetesi yolsuzluklarını bir aydır çarşaf çarşaf yayınladığı halde, hâlâ dışarıda ve ihale almaya devam ediyor.

Rüştü Kazım Yücelen'e soruyorum:

Bakanlığı devralır almaz, "Yolsuzlukla mücadele aynen sürecek" deyip, yüreğimizi ferahlattınız... Peki, Star gazetesinin yayınladığı dosyalarda hiç mi incelemeye değer bir "yolsuzluk" saptayamadınız?

İhaleye fesat karıştırmak, borsada manipülasyon yapmak, kamu ihalelerini alabilmek için yayın organlarını şantaj aracı olarak kullanmak suç değil mi?

İlginizi çeker diye, daha önce size Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin aldığı bir kararı hatırlatmıştım.

Bir yayın grubunun İstanbul'un elektrik projesini elde etmek için hükümete şiddetli baskı yaptığı, elektrik ihalesini kazanmak amacıyla her türlü yöntemden yararlandığı, medya baronlarının medya organlarını, cazip enerji ihalelerini kendilerine vermesi için hükümete yoğun baskı yapmakta kullandığı şeklinde bir karar...

Oralı olmadınız.

Hadi, güç dengeleridir, hassas ilişkilerdir, bunu mazur görelim.

Peki, her fırsatta "insan hakları"na verdiği önemi dile getiren sorumlu bir "yönetici" olarak, Albayraklar'a yönelik polis terörünü nasıl tevil edeceksiniz?

Evet, bu da bir tür terördür; çünkü "Albayraklar soruşturması" çerçevesinde dün gece kadınlar ve çocuklar da gözaltına alındı.

Çocuklardan en küçüğü 5, en büyüğü 10 yaşında...

Suçları, "Albayrak" soyadını taşımak...

5 yaşındaki bir çocuğun yolsuzlukla ne ilgisi olabilir?

Bu olayın o çocukları nasıl etkilediğini, bilinaçaltlarına nasıl işlediğini, gelecekte halet-i ruhiyelerini nasıl şekillendireceğini hiç düşündünüz mü?

Yoksa polis, "zanlı"ya ulaşmak için artık "rehin" mi kullanmaya başladı?

Ayrıca, soruşturma kapsamında içeri alınanlara işkence yapıldığına dair sevimsiz ve "gerçek" olmasını hiçbir arzu etmediğimiz haberler alıyoruz ki, bunun sorumluluğu oradaki "görevli" memurlara değil, İçişleri Bakanı olarak bizzat size ait olacaktır!
#İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen
#Albayrak Grubu
23 yıl önce
Rüştü Kazım hukukundan örnekler
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle