|
Aranan Cannes bulunmuştur!

Basını görüyorsunuz, bir yanda Cannes Festivali''yle ilgili haberler, bir yanda da hükümet arayışları... Birincisi arka sayfalarda, diğeri ilk...

Cannes haberlerini es geçip, hükümetle ilgili manşetlere ve makalelere bakalım dedik. Demez mi olaydık yoksa?

Bir MC korkusudur almış başını gidiyor. 3. Milliyetçi Cephe kurulursa, sanki kıyamet kopacak.

Köşe yazılarıyla, manşetlerle gösterilen tepkiye bakınca, "sağ blok" hükümetinin yasa dışı örgütler tarafından kurulacağını zannedebilirsiniz.

Sanki o partiler illegal kuruluşlar... Sanki o milletvekilleri bu halkın içinden seçilip gelen insanlar değil...

Yüz kişi arasından 70''ten fazlasının desteklediği ve destekleyeceği bir hükümetin, ihtimali sözkonusu olunca dahi, feryat etmeye başlayanların yüzsüzlüğü hangi kitaba sığar?

Oysa seçim yapılmıştır. Sonuçlara göre bir Meclis oluşmuştur. Bu aritmetik içinden çıkacak her hükümet meşru ve makuldür.

Fakat hayır. Bunu kabul ettiremezsiniz o beylere!.. Onların halkçılığı da demokratlığı da göstermeliktir. Milletin görüşüne değer vermemeyi ilke edinmişlerdir.

Kim bunlar? Ve niçin bu kadar korkuyorlar?

İyi tanırsınız o korkakları. Niçin korktuklarını da iyi bilirsiniz...

Komünistlikten "tekaüd" olmuş, devleti hortumlayan holdinglerde yüksek maaşla tetikçilik yapan kalemşorlar...

Anketlerini sevsinler

Hürriyet''in, yayınladığı ankete göre "Hükümeti kim kursun?" sorusuna şu cevap alınmış:

Bülent Ecevit: Yüzde 64.0

Devlet Bahçeli: Yüzde 25.9

Recai Kutan: Yüzde 4.1

Mesut Yılmaz: Yüzde 3.4

Tansu Çiller: Yüzde 1.8

Yayınladıkları tabloya bakıp iki soru sormak hakkımız olsa gerektir.

Soru 1: Bu beyler anketi kendi "medya center"larında mı yaptı?

Soru 2: Yayınladıkları bu tablodaki rakamlara, kendileri inanıyor mu gerçekten?

(İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz, her soru eşit değerdedir.)

Yol boyunca giderken...

"Yol boyunca beraber yürüdüğüm herkese.., yolda ihanet ettiklerime..; yolda bırakanlara.., azığını paylaşanlara, azığımı paylaştıklarıma, coşkuyu ve mutluluğu teklifsizce birlikte üretip, birlikte çoğaltarak yolumu aydınlatan güzel insanlara.., acılarıyla içimdeki ''cılga''yı ''bulvar''a dönüştürenlere.., bir adım daha yol almak adına acı verdiklerime.., velhasıl herşeye rağmen yol boyunca rastlaştığım herkese..."

Hüseyin Besli, gezi notlarını "Yol Boyunca" adlı kitapta topladı. Asanat Yayınları arasından çıkan kitapta, Bosna, İspanya ve yurt içinden de Giresun, Kayseri, Hasankeyf, Diyarbakır seyahat notları yer alıyor. Zarif bir üslupla yazılan ve çoğu daha önce Yeni Şafak''ta yayımlanan yazılardan oluşan Yol Boyunca''yı okurken, Endülüs''ü, Bosna''yı, Kurtuba''yı, Karadeniz ve Hasankeyf''i Besli''yle beraber dolaşmış oluyorsunuz.

Nice yollara...

Memleket "Yoğun Bakım"dan kolay çıkmaz!

Recep Demirkaynak, stand-up gösterilerine devam ediyor. "Yoğun Bakım" 20 Mayıs Perşembe günü Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi''nde saat 15.00 ve 20.00''de seyircisiyle buluşacak.

Programın ayrıca iki sanatçı konuğu var: Taner Yüncüoğlu ve Hakan Aykut. Şarkılı türkülü ve bol kahkahalı bir program...

22 Mayıs Cumartesi günü de Recep Demirkaynak''ın Yoğun Bakım''ı, Pendik Atatürk Kültür Merkezi''nde saat 20.00'' de sahne alacak.

Manzaraya âşık olmak

Değerli kardeşim Suavi Kemal Yazgıç, birkaç aydan bu yana İstanbul''da. Artık o da "uzaktan" yazmayı bırakıp, bu şehre demir atmaya karar verdi galiba.

Dün telefonda her sabah Boğaz vapuruyla yolculuk ederken, o nefis manzara karşısında gazete okuyan yolculara bakıp hayrete düştüğünü ifade etti. "İnsan, İstanbul Boğazı''nın o müthiş güzelliği karşısında nasıl kafasını gazeteye gömer?"

Ve sonra, çok hoş bir yorum getirdi.

"Ben âşık oldum ama galiba onlar evli!.."

Taziye

Değerli çalışma arkadaşım Kemal Kahveci''nin vefat eden biricik kızı İlknur''a ve elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz MGV Genel Başkanı Adnan Demirtürk, Özel Kalem Müdürü Ahmet Zahit Turan ve Başkanlık Divanı Üyesi Talha Özcan Eyüpoğlu''na Mevla''dan rahmet diliyorum.

25 yıl önce
Aranan Cannes bulunmuştur!
Süper maçın galibi yok
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü