|
"Demlik" hizmete girdi

Şekerlik''in yanında bir de "demlik" olmalı diye düşünenlere müjdemiz var. Bundan böyle arada bir değerli dostumuz Tiryaki''den dörtlükler sunacağız.

Övünç

Çıplaklık çağdaşlıkmış, tesettür istismar

Sağa dönsen azar, sola dönsen şamar

Cumhuriyetin yetmiş altıncı yılında

Laikliğe aykırı defilemiz de var

Tiryaki
HÜVEL BAKİ

Doğu Türkistan davasının yılmaz mücahitlerinden İsmail Cengiz''in muhterem annesi Mülkiye Cengiz Hanımefendi''nin vefatını teessürle öğrendik. Merhumeye Mevla''dan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz.

Hayatta kalmanın anahtarı

Noam Chomsky''ye iki dakika için kulak vermeye ne dersiniz?

"Bir grup, toplum üzerinde egemenlik kurduğu sürece, sözkonusu grup kendi çıkarlarına hizmet eden politikaları ön plana çıkaracaktır. Ancak, adalete olan ihtiyacımızdan sözetmesek bile, ayakta kalabilmenin koşulları, bütünün yani global topluluğun çıkarlarının planlanmasını gerektirmektedir.

Seçkinler, aptal çoğunluğu aldatmak ve onu devre dışı bırakmak için gerekli yanılsamalar empoze eden kitle iletişim araçlarının köleleştiriciliğine karşı sessiz kalabilir mi? Sonuç olarak demokrasinin, bir lütuf mu yoksa uzaklaştırılması gereken bir tehdit mi olduğu sorusunu sormamız gerekir kendi kendimize. İnsanlığın bu kritik aşamasında, demokrasi yüceltilmesi gereken bir değer olmanın ötesinde belki de hayatta kalabilmenin anahtarıdır."

Zor hesap

80 sarıat, 90 doruat, 100 kırat ve 101 beraat. Nalını mıhını hesap et bakalım!

Günün sorusu

Sayın Ecevit, eylül ayında ABD''ye gidecek... Karga''nın sorusu şu:

Acaba Başbakan olarak mı?

Başa mı çıkılır?

Kiminle görüşsek, telefonlarının dinlenmesinden yakınıyor. Gazeteci, siyasetçi, bürokrat, esnaf, sanayici...

Son zamanda "dinleyenleri de dinliyorlar" söylentisi yayıldı ki, sormayın. İyi de kardeşim, bu kadar insanı kim dinliyor? Nasıl başa çıkılır? 60 milyon insanı dinlemek için, bir 60 milyon insan daha lazım.


25 yıl önce
"Demlik" hizmete girdi
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle