|
Yaşlı adamın ilginç sözleri

Kardeşim birine rastlamış geçenlerde. Öyle şeyler anlatmış ki adam, duyanın şaşırmaması mümkün değil. Onun söylediklerini kardeşim bana aktardığında itibar etmedim. "Yaz bunu" demişti.

Tamam yazalım da, adam kimin nesidir, adı nedir, söylediklerinin ne kadarı doğru... Açıkçası tereddüte düştüm.

Söylediğine göre, uzun yıllar Selim Edes''in yanında çalışmış adam. 60-65 yaşlarında.

Selim Edes''in başı sıkıntıya düştüğünde, gitmiş ziyaret etmiş ve "Hiç merak etme Selim Bey" demiş, "çok yakında buradan kurtulacaksın, senin için dua ettim."

Selim Edes, on güne kalmadan, Amerika''nın yolunu tutmuş.

Sonra... Onu da Amerika''ya çağırmışlar. Fakat kabul etmemiş. "Şimdilik burada kalayım" demiş.

Adam bu arada, otel motel gibi büyük binaların soğutma sistemlerinin müteahhitliğini yaptığını söylemiş ve şöyle devam etmiş:

- Birkaç gün önce Korkmaz Yiğit''i ziyarete gittim. Onun için de dua ettim. Bir haftaya kalmaz, o da çıkar, Amerika''ya gider. Ben de şu ufak tefek işlerimi bitireyim, çekip gideceğim buralardan.

Söyleyin Allah aşkına, siz olsanız bu sözlere itibar eder misiniz? Ama gelin görün ki, söyledikleri doğru çıktı. Korkmaz Yiğit''i 3 milyar lira karşılığında tahliye ettiler. Bir ay sonra Amerika''da olduğu haberini duyarsanız, sakın şaşırmayın.

Bakarsınız, Uğur Dündar bile kameraman arkadaşını alıp, Amerika''ya röportaj yapmaya gider onunla. Fakat asıl röportaj yapılacak kişi, o yaşlı adam.

Bu akşam Üsküdar''da

Recep Demirkaynak''ın ilk "stand up" gösterisi Yoğun Bakım, bu akşam saat 20.00''de Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi''nde. Komediyi seviyorsanız, kaçırmayın.

İyi ki ''Vasat''

El-Vasat dergisi, ocak sayısında Apo Öco ile konuştu. Konuşmaya göre, "siyasi çözüm" için bir Türk generali de Apo''yla görüşenler arasındaymış. İyi ki dergi "vasat"mış. Eğer vasat olmasa, kimbilir daha neler öğrenecektik!.. (Karga)

Pisa

Siyasi partilere slogan:

Eğri oluşuyla ünlü Pisa Kulesi, mühendislerin çalışmaları sonucu, bir yıl öncesine göre 1,5 mm doğrulmuş. "Metre" değil, "santimetre" değil, sadece 1,5 milimetre. Bu hızla doğrulmaya devam ederse, eski haline gelmesi için yaklaşık 2000 yıl gerekir

Ecevit''in paketini kimse beğenmedi.

Hangisi daha ağırdır acaba; Marlboro light mi, Camel light mi?

Dudak payı

Çay isteyen müşteri, gelen bardağın tam olarak doldurulmadığını görünce, ''Niye böyle?'' diye sorar.

- Bardak iyice doldurulmaz ki beyim, dudak payı.

- Yahu kardeşim, baksana benim suratıma. Zenciye benzer bir tarafım mı var?

Bunun adına "Hadım Döngü" derler

Para, yatırım yerine faize gidiyor. İşte ülkenin durumunu özetleyen beş kelimelik basit bir cümle. Yatırım olmayınca üretim olmuyor. Üretim olmayınca borç artıyor, onunla birlikte faiz artıyor vs.... İnanın ki buna "kısır döngü" demek bile fazla!


25 yıl önce
Yaşlı adamın ilginç sözleri
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle