|
Trabzonspor iyi ki var

Trabzonspor, çok değil iki sezon önce Süper Lig’de şampiyon olmuştu. Geçtiğimiz sezonu kayıp geçen bordo mavililer bu sezona da olumsuz bir hava ile girdi. İstanbul’un büyük kulüplerinin yaptığı isim transferler ve Trabzonspor’un mevcut takımının görüntüsünün taraftarları düşündürmesi çok doğaldı. Ancak son 10 gün içinde yaşananlar lig senaryosunu değiştirmiş olabilir.


Orta sahaya alınan Berat, Mendy ve Umut Güneş ile birlikte hocanın önemli bir zenginliğe ulaştığını düşünüyorum. Pepe ve Onuachu ile birlikte de seviyenin yukarıya çıkartıldığı ve makasın kapatıldığı fikrine sahibim. Trabzonspor için ‘bu kadar transfere gerek var mıydı’, ‘zaten üç büyükler alıp götürecek’ şeklinde yorumlar yazıldığını gözlemledim. Trabzonspor yönetimi tam da bu noktada bence doğru bir meydan okuma yaptı. Süper Lig’de Trabzonsporsuz bir yarış olmamalı. Bordo mavililer bu ligi İstanbul hakimiyetinden çıkartan ve buna engel olan en büyük kulüp. Bu durum sadece Trabzonspor açısından değil Anadolu kulüplerinin de mücadelesine destek anlamı taşıyor.


Ben bu ligdeki yarışın daha kaliteli olması için Trabzonspor’un hep bu denklemin içinde bulunması gerektiği inancındayım. Evet İstanbul kulüplerinin gelirleriyle arada farklar var. Ancak Trabzonspor, Karadeniz bölgesinin en büyük markası. Bordo mavililer gerektiği zaman kadro dönüşümünü sağlaması gerekiyor. Bunun için de gerekli mali şartlar yönetimler tarafından formüle edilmeli. Şu anda olduğu gibi…


Sonuç olarak gelmek istediğim yer şurası. Bir Antalyalı olarak diyorum ki; Trabzonspor iyi ki var. Trabzonspor iyi ki şampiyonluklar yaşamış. Onların elde ettiği bu başarılar ve şu anda yapmaya çalıştığı meydan okuma bu ligin en büyük rengi. Süper Lig, İstanbul’un dışında bir takımın şampiyon olma ihtimaliyle daha heyecan verici ve kaliteli bir lig olacaktır.

#Trabzonspor
#Süper Lig
#Nicolas Pepe
#Paul Onuachu
#Batista Mendy
٪d أشهر قبل
Trabzonspor iyi ki var
Bir Başka Mesele: Sistemi psikiyatr ve psikologlar bozdu
Niçin Diyanet
Bi şey yapmalı!
Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi
Zengin millet fakir devlet