|
Jorge Jesus'un alametifarikası
Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında sert bir maça çıktı. Aslında bunda Ömer Erdoğan'ın oynattığı, oynatmak istediği futbolun payı çok büyük. Fenerbahçe'ye karşı ön alan presi denediler ve ilk yarıda her ne kadar geriye de düşseler, istedikleri fırsatları buldular. Rakipler,
Fenerbahçe'ye karşı genellikle, sert baskıyı kırmak için dikine uzun toplar deniyorlar ya da aynı şekilde terse uzun toplar
. Fakat Ömer Erdoğan bunların yanı sıra, oyunu önde kurmak istedi. İlk dakikalarda golü yemeleri, oyundan düşürmedi.
Crespo orta sahayı tek başına sırtladı
Şunu da belirtmek gerekir ki, İrfan-Lincoln-Crespo üçlüsü orta sahanın diğer maçlara göre daha yumuşak ve kırılgan olmasına neden oldu.
Crespo tek başına hem İrfan'ın hem de Lincoln'ün bıraktığı boşluları doldurmak isterken, sahanın en çok koşan oyuncusu oldu. Takımın dinamosu.
Ben Fenerbahçe'nin ikinci yarıya direkt İsmail ile başlayacağını düşündüm fakat Jesus biraz daha beklemeyi tercih etti. Fenerbahçe, diğer maçlardaki gibi tempoyu çok yükseltmeden galibiyete ulaşmasını bildi.
Jesus'un alametifarikası
Şu ana kadar Fenerbahçe'nin oyun planı, rakip hocalar tarafından tam analiz edilemedi. Edilse bile çare bulunamadı. Fenerbahçe'nin yaşadığı puan kayıpları, rakip hocaların doğru analizleri ve doğru oyun planlarıyla olmadı. Genel olarak o gün takımın iyi olmaması ve yapılan değişikliklerin işe yaramamasından kaynaklıydı. Puan kaybının olduğu maçlarda Jesus'un öğrencileri sahadan ezilerek ayrılmadı. Bir şekilde oyuna ortak oldu. Ayrıca sezon başından beri başarılı bir şekilde kurulan ofsayt tuzaklarına hemen hemen bütün rakip takımların düşmesi, takımın saha içerisinde ne kadar iyi anlaştığını da gösteriyor.
2 kritik maç var

Jesus'un her maça farklı 11 ile çıkması, 3'lü, 4'lü demeden kendilerine özgü oyunu oynamaları, rakiplerini zora sokuyor. Şimdi önlerinde 2 kritik maç var. Başakşehir ve Rennes maçları. Burada çıkacak 6 puan, hem Süpoer Lig'de hem de Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe için çok önemli olacak.

#Fenerbahçe
#Ömer Çelikbaşlı
#Jorge Jesus
2 yıl önce
Jorge Jesus'un alametifarikası
Kudüs’ün İsrail’i korkutan çocukları
İslâm’ın ‘güncellenmesi’ meselesi
2023 yılında kamu kurumlarına verilen açıktan atama izinlerinin şifreleri
Bana “arkadaşını” söyle; sana “kim olduğunu” söyleyeyim!
“Almanlar et başında”