|
san"atçılar - yazarlar - kitaplar

hasan aycın; ruhu, edebiyat ve çizgi san''atlarına ait idrak, duygu, sezgi ve maharet değerleriyle rafine edilmiş bir orjinal adamdır.. duyguları, idrak ve sezgileri, desen ve çizgi albümü olarak yayınlanmış yüzlerce san''at eseri halinde tecellî ve tezahür etmiştir.. onlardan birini önünüze alıp seyredecek olursanız dünyaya hayata ve insana ait keskin mânâlar ve beyanlarla yüzyüze gelirsiniz.. içinizde fikirler, hükümler, iyilikler, güzellikler, acı tezahürler kaynaşmağa, uyanmağa başlar..

aziz san''atçının eserleri, güçlü münekkitlerin yorumlarını, etüdlerini bekliyor.. hasan aycın, kendisi de sözleriyle tavır ve şahsiyetiyle güçlü bir fikir ve hayat adamıdır.. yeniden keşfedilmeğe, tarif edilmeğe ve bütün san''atçılara örnek olacak eserlerinin tek tek tahlil edilerek onlardaki san''at özelliklerinin yayılmasına ihtiyaç vardır.. eleştirmeciler ve genç san''atçılar hasan aycın pınarından içmeğe bakınız..

eserlerinin isimlerini veriyorum: bocurgat (albüm, iz yayıncılık), gece yürüyüşü (albüm, iz y.), âsâ (albüm, iz y.), kulbar (albüm, iz y.), müşahedat (hâtıra ve sohbet, iz y.), esrarnâme (roman, timaş y.), alpembecik gülpembecik (masal, timaş y.), gözgü (albüm, iz y.), sâhipkıran (roman, iz y.), güneşin altında (söyleşi, iz y. 0212 - 520 72 10)

kaknüs yayınları''ndan ilim, yani felsefe, sosyoloji, psikoloji, tarih, biyografi, hatırat, siyaset, entrika.. gibi vâdîlerde enteresan kitaplar yayınlamağa devam eden kaknüs yayınlarından (0212 - 520 49 27) birkaç eseri şöyle sıralayalım: (beşinci murad, ziya şakir), (devletlû eşkiyâlar, ismail sezgin), (abdülaziz bin suud, h.c.amstrong), (kral faruk, william stadiem), (ağa han, s. muhammed şah, zeynep özbek), modern psikoloji tarihi, duane schultz, ellen schultz).. yayın evinin, yakın tarihin şöhretli ve karizmatik simalarını kitaplaştırdığı görülüyor...

VAKKASOĞLU

araştırma, inceleme, biyografi, tarih, din, edebiyat ve psikoloji konularında kırka yakın kitap hazırlayan vehbi vakkasoğlu.. velûd ve akıcı kalemi; çelebi, nezih, nazik şahsiyeti ile cağaloğlu ve bâbıâlî muhitinde müsbet bir intiba bırakmıştır.. eserlerinden bazılarını kaydediyorum: mehmed âkif, bir destandır çanakkale, iz bırakanlar, içinizdeki dostu keşfedin, yunus emre, doğru düşünme ve başarma san''atı, kalp sevmekten yorulmaz, öğrencime mektuplar: 1-2-3, üzüntüsüz yaşamak, ... (nesil y. 0212 - 551 32 25)

hutbeler

mânâ ve tasavvuf erlerinden osman hulusî darendevî''nin meslek hayatı boyunca insanlara iyi ahlâk, iyi huy, çalışkanlık, güzellik, sevgi, merhamet, dostluk, kardeşlik, fedakârlık, sadâkat, metanet, doğruluk, civanmertlik aşılamak üzere hazırladığı yüzelli hutbe, mükemmel bir cild halinde yayınlanmış bulunuyor.. eseri tertibedenler: prof. mehmet akkuş - prof. ali yılmaz''dır. (nasihat y. 0422 - 615 15 00) her hutbe ayrı ayrı incelenmeğe ve üzerinde durulmağa değer evsafta olmak gerekir.. herkes, okumalı ve faydalanmalıdır.. eğitime, öğretime, çocuk ve gençlik edebiyatına ait seçme eserler yayınlayan erdem yayınevi, bu kerre, ismâil bilgin tarafından hazırlanan tarihi gençlik kitapları neşretmiştir:

"tarihimizi yazanlar", "kurtuluş savaşı hikâyeleri", "çanakkale içinde vurdular beni", "kurtuluşa koşanlar"..

ayrıca erdem y., kemalettin tuğcu''nun ve ömer seyfeddin''in bütün hikâyelerini yayınladı.. bu iki dil ustasının eserleri, yetişen gençliğe güzel dilimizi aslıyle ve bütün güzelliğiyle öğretmek için hazırlanmış ilâç gibidir.. küçük yaşlarda ve ortaöğretim çağında ömer seyfeddin ve kemalettin tuğcu''yu okumayan çocuğun türkçeyi iyi öğrenmesi zordur..

osman selim kocahanoğlu

yakın tarihimizin perde arkasına dair siyasî, idarî, etnik ve asayişe ait olaylarını gerek hatırat gerekse biyografi veya tarihî inceleme tadında hikâye eden neşriyatta bulunan temel yayınlarının kurucusu tarihçi ve maliyeci osman selim kocahanoğlu''dur.. birinci meşrutiyetten bugünlere uzanan son devir hadiselerini aydınlatan kitaplarınının adını şöyle sıralayabiliriz:

o yıldız mahkemesi ve taif zindanı

o ittihat terakkî''nin yargılanması ve sorgulanması

o mütareke devrinin feci tarihi (maliye nazırı cavit bey''in notları)

o yıldız ve jontürkler

o meşrutiyet doğarken

o şeyh sait isyanı ve şark istiklal mahkemesi; süreyya örgeevren

(0212 - 516 23 52)

bu listeyi noktalarken ne diyelim: "kitap yazanların eli dert görmesin; basanların bereketi, okuyanların ilim ve irfanı bol olsun.. sevgili okuyucularım"..

16 yıl önce
san"atçılar - yazarlar - kitaplar
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle