|
Ağır ol da molla desinler!

Galatasaray yeni kadrosuyla Arena''da Liverpool''u üçledi... Daha kalede Muslera yok. Daha Melo hazır değil, daha Arda kıvamında değil. Daha yapılacak transferler var. Buna rağmen Galatasaray güzel futbol ve şık gollerle taraftarını büyüledi.

İşte dedi Arena''yı ağzına kadar dolduran taraftar; Galatasaray bu!...

Ne kadar da özlemişiz.

Twente ve İnter maçlarının aksine takımda futbol pırıltısı vardı. Belli ki Galatasaray yine hak ettiği değeri bulacak. Takım tıkır tıkır işleyecek. Bunda da yine en çok Terim''in payı olacak. Bu kesin!

Süren devrinde olduğu gibi Terim''in eline iyi takım verirsen Terim başarır.

Transferi doğrudan ona yıkarsan altından kalkamaz. Onca para çarçur olur. Bkz Canaydın dönemine. O zaman da bir başka Filippe vardı kadroda. Terim ona yeni Hagi diyordu. Çok da para verilmişti Filippe''ye... Ne oldu? Daha yolun başında Terim''in hışmına uğradı, kovuldu gitti. Kulüp battı!

Belli ki Terim zor zamanların adamı değil. Güçlü kadroların İmparator''u...

Dünkü maç sonrası Terim''in ifadelerinden yine bunu sezdim.

Terim kendini aşarsa başarıyı yakalar, aşamazsa Galatasaray irtifa kaybeder.

Aysal, Süren gibi olmalı

Süren, yönetimini ayakta tutan başkandı, Terim 9 puan geri kaldığında ona destek verendi. Ancak Süren,Terim''e Florya''nın anahtarını vermemişti. O yüzden Terim gönül bıraktı ve gitti.

Şimdi bütün dirayet Ünal Aysal''da. Süren gibi davranırsa Galatasaray uçar.

Aysal''ın Süren''den de başarılı olacağına inancım var ama gereğini yapmazsa Galatasaray da işte böyle hocasınıun hışmına uğrar.

Gereği nedir?

Kırgınlıkları, husumetleri ortadan kaldırmak. Sevgi ve saygıyı tekrar hayata geçirmek.Hiç bir kulüp kavgayla yönetilmez!

Maç sonrası Galatasaray takımının başarılı futbolu üzerine yorum yapması beklenen Fatih Terim yine aslına rücu etti ve alkış alacak konuşmalar yerine yöneticilere meydan okuyunca güzel maçın kıymeti de kalmadı. Terim, 3-0''lık Liverpool galibiyetinden nemalanmak istedi. Dilinin bağını çözdü.

Benim ''mecburi'' Terim hayranı medyam da Terim''in amacını aşan söylemleri karşısında kulağının üzerine yattı!

Terim yağdı gürledi. Emrinde çalıştığı yönetimine resmen meydan okudu.

Galatasaraylılık dersi vermeye kalktı!

Kol kırılır yen içinde kalır derken maç sonrası basın toplantısında yönetimini jurnalledi.

Şunu açık ve net söyleyeyim ki;

Terim''e ''gel bizi kurtar'' dersen olacağı budur.

Terim kendi ifadesiyle İdari ve Sportif Teknik Direktör''se Galatasaray''ın patronu olmadığını bilmesi gerekir. Bilmiyorsa Başkan Ünal Aysal bir biçimdde hatırlatmalıdır.

Birbirinden değerli yönetim kurulu üyeleri bu mütecaviz lafları kabullenemez!

Galatasaray şampiyonluklar için taviz vermez, UEFA uğruna gururunu rencide edecek söylemlerin yapılmasına da izin vermez.

Galatasaray''ın emrinde çalışan bir hoca yönetim masasında olanlara karışamaz.

Karışırsa;

Hoop derler sonra adama;

Ağır ol da molla desinler.

Kimsin sen?

Yaptıkların için teşekkürler ama hududu aşma!

Taraftar gözüyle

Galatasaray''ın gün görmüş taraftarı!...

Galatasaray''ın Kopenhag''da bir başka İngiliz takımı Arsenal''i devirerek UEFA''yı almış taraftarı şöyle diyor;

Yönetimde kavga varsa,

Terim yöneticilere kızıyorsa,

Camia tartışıyorsa,

Bana ne!

Ben bu takımı aldım kabul ettim.

Mükemmeldiler....

Böyle başbakan görmedim

Şike olayıyla ilgili konuşmaları için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''a herkesin saygı duyması gerek. Bunca yıldır şike konusunda bu kadar net konuşan bir başbakan görmedim. Hepsi yarım ağızla kimseyi karşısına almamak için konuştu. Bu kez sağduyu galip geldi ve Türk futbolu yeniden doğuşa geçti. Başbakan''ın TFF''nin vereceği doğru kararları detekleyen tavrı alkış alır.

Teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan.

Emenike neden gitti?

Fenerbahçe''nin Karabükspor''dan 9 milyon dolara aldığı Emenike ayağının tozuyla geldiği kulüpten yıldırım hızıyla 10 milyon dolara Spartak Moskova''ya gitti. Fenerbahçe kulübü çok istediği futbolcuyu bir milyon dolar karla başka bir kulübe satacak takım değil. Belli ki Emenike ceza alacak. Tarihte bu örnekler çok.

Bursaspor umutlu

Gol yemesi hoş değil ama 2-1''lik galibiyet Bursaspor için ne de olsa avantaj. Avrupa Kupalarında Gomel takımı isimsiz demek marifet değil. Eloğlu işin gereğini yapıyor ve avantajı kapıp gidiyor. Geri düştüğü maçta durumu lehine çeviren Bursaspor''dan yine de umutluyum. Bu kadar kaosun içinde inşallah yüzümüzü güldürür.

Şehrinde gazi oldu

Legia Varşova yılların takımı ne de olsa geçmişi var. Gaziantepsor ise son yılların başarı grafiği yüksek takımı. Kadrosunu gördüm taş gibi ama ne yazık ki Avrupa deneyimi yok. Kendi sahasında tek golle havlu atması Gaziantepsor''a yakışmadı. İkinci maç için yüksek performans gerek. Bu güç Gaziantepsor''da var mı? Var. Ya şans? Göreceğiz.

Trabzonspor''un eli boş!

Sen kalk 71 dakika dayan maçın 88. Dakikasındayediğin golle sahadan 2-0 yenik çık. Kaderin de böylesi haksızlık ama... Tek gollü yenilgi avantaj olacakken iki dakika daha dayanamayınca Trabzon''a dönüş hüsran oldu. Benfica iyi takımsa ona direnmek de iyi takımın işidir. Biraz da talih yardım edecek.

Fiske!

Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla; ekonomisi göçmüş Yunanistan''da iki takım küme düşürülmüş!

13 yıl önce
Ağır ol da molla desinler!
Cumhuriyet yeryüzü tanrısı mıdır?
Ses hakikati sözde bulur!
Okuma notları
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!