|
Gerets’i tutun bırakmayın!

Gerets’in kadrosu Çekleri yenen kadro, bir tek Okan yok, Mehmet var. İlk yarının başında ve sonunda iki buz gibi penaltı var sanki sahada hakem yok!... Mondragon Hanefi’ye çift daldı kündeden aşırdı hakem devam dedi. Kayseri defansı Arda’yı biçti yine devam... Kimsenin hakeme kızmaya hakkı yok, durum 1-1 değil de 0-0. Değişen bir şey yok maç berabere.

Kayseri katı defansı akıllı yapıyor, Galatasaray orta sahada daha üstün ama bıdı bıdı top yaparak olduğu yerde dönüyor, her seferinde yine bir uzun top Hakan iki rakiple mücadele ediyor, İliç üzerinden geçen toplara seyirci... Ertuğrul Sağlam’ın taktiği belli, sağlam defans ve yakaladığı toplarla kontratağa kalkmak. Bunda başarı var ama gol yok çünkü Kayseri hücuma hep eksik adamla kalkıyor, bir türlü defansından çok adamı rakibin üzerine salamıyor.

Galatasaray Mehmet, Ayhan, Sabri ve Arda ile top çeviriyor başarılı da oluyor ama Kayseri’nin orta alanında Mehmet Topuz, Ragıp, Bülent Bölükbaşı ve Hanefi öyle alan daraltıyor ki Galatasaray’ın top kontrolu zorlaşıyor.

İlk yarı kilitli bir oyun oldu, iki takım da birbirinin açığını kollamaktan başka bir şey yapamadı derken bir uzun topta yine Hakan iki rakiple havaya zıplayınca top onları aştı ve ileri çıkan Orhan aut çizgisinden Arda’ya al da at dedi, Arda hayran olduğum akıllı ve soğukkanlı vuruşlarından birini yaparak topu kalecinin uzanamayacağı alt köşeye bırakınca Galatasaray devreyi galip kapattı.

Mücadele gücü yüksek bir oyun ama bu güzellik Avrupa’dan ses getirmez. Pek haksızlık da etmek istemiyorum çünkü bu iki takım birbirine denk. Orta saha mücadelesi hata yapanı götürecek gibi...

İlk yarının notlarında; Tomas’ın hatalı geri pası, Mehmet Topuz’un müthiş volesini Mondragon’un kurtarışı ve Hakan Şükür’ün her rakip kornerinde gereksiz yere kendi kalesinin dibine gelmesi...

İkinci yarı İliç’in nefis golüyle başladı, bir süre sonra da Kayseri havlu attı. Arkasından bir nefis gol daha geldi İliç’ten seyirlik... İvankov’u öyle bir aşırttı ki Galatasaray coştu... Cihan maç başından beri rakip kaleye aktı sonhunda topu gişek gibi filelere takıt. Galatasaray son yarım saatte mükemmel ataklar yaptı, top çevirdi, üçgenler kurdu, rakibi açık düşürecek sürpriz adamlarla sağdan soldan kroşeler çaktı, güzel görüntülerle maç farka gitti. Carrusca bile kendini buldu.

Dip not; Mehmet Güven’i beğendim, soğukkanlı ve net oynuyor. Sabri çok çalışkan, Arda bir servet, Sasa İliç kendini bulma yolunda...

Aman ha! Gerets’e sahip çıkın, gençlere güvenmesi boynuna çelenk takılması için yeter de artar bile...

18 yıl önce
Gerets’i tutun bırakmayın!
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!