|
Bergen"in bana verdiği cevaplar

Değerli yazar Lütfi Bergen"in bizim bu sütunlarda yayınlanan bazı yazılarımıza verdiği cevaplara 23.03.2014 tarihli "Cevaplarım" başlıklı yazımızla toptan cevap vermeyi denemiştik. O yazının altına da bir not koyarak "Sayın Bergen"in bu mülahazalarımıza itirazı veya cevabı olduğu takdirde sütunumuzda yayınlayacağımızı bildiririz." Demiştik.

Sayın Bergen, bizim şu başlıkları taşıyan yazılarımıza:

1. İslamdışı Düzlemde İslami Parti Kurmanın Mantığı Var Mı? (09.03.2014),

2. Tut Ki İslamî Parti Kurmanın Yolu Açıldı... (13.03.2014),

3. Kim Zalim Ve Fasıktır? (16.03.2014),

4. Lütfi Bergen İle Yazışma (20.03.2014),

5. Cevaplarım (23.03.2014),

dört yazı ile cevap vermiş. Yazılarının başlıkları şunlar:

1. Rasim Özdenören İle Kurulu Düzen Tartışmaları (1) -Osmanlı Yönetim Yapısının Sekülerliği-

2. Rasim Özdenören İle Kurulu Düzen Tartışmaları (2) -Yusuf (As)"ın Kurulu Düzendeki Konumu-

3. Medine Vesikası – Kurulu Düzen Tartışması (3)

4. Kurulu Düzen Tartışmaları: Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe!

Cevap niteliğindeki bu yazıları sütunumuzda yayınlayacağımızı söylemiş olmakla birlikte her bir yazı o kadar uzun ki, kendisinin de takdir ettiği gibi bu sütunlara sığdırmam teknik olarak mümkün değil. Her bir cevap yazısı için bu sütunları üç veya dört gün Sayın Bergen"e tahsis etmem gerekecekti. Bu da fiilen mümkün görünmüyor.

Yukarıda sıraladığım Bergen"in bu dört yazısı, dört ayrı başlık altında yazılmış; ama son tahlilde bu yazıların hepsi "çok hukukluluk" mihverinde gelişiyor.

Ben, bu yazılara tekrar cevap vermek istemezdim. Ancak Sayın Bergen, benim yazılarım üzerine yazdığı bunca uzun yazılarda bazen bizim yazının bağlamını kaybetmiş, bazen de bir yanlış anlama üzerine uzun uzun fikirler geliştirmiş. Cevap verilmediği takdirde gerek bağlamından koparılmış olan yazıları, gerekse onun yanlış anlaması üzerine geliştirdiği fikirleri kabullenmiş görüntüsüne girme durumuyla karşılaşma riski söz konusu... Gerçi ben, bunca yıldır benzer yazılara cevap vermek istemedim, vermedim de. Örnekse Hece dergisinin hakkımızda hazırladığı özel sayıda, bazı yazarlar, bize ait olmayan fikirleri bizimmiş sanarak eleştirme zahmetine girmişler; bu tür yazılara cevap vermiyorum. Kitaplarımız ortada olduğu için dileyenlerin oraya müracaat edebileceğini düşünüyorum; müracaat edilmeyeceğini bilsem bile...

Bergen"in yukarıda zikrettiğim yazılarının internet adresi şudur:

http://lutfibergen.blogspot.com.tr/2014/03/kurulu-duzen-tartismalari-ya-devlet.html

Dileyenler Bergen"in bana verdiği cevapları bu linkten okuyabilir. Bu yazılara Osmanlı yönetimi, Medine Vesikası, Hz. Yusuf"un uygulaması bağlamında ilk fırsatta cevap vermeye çalışacağım. Şimdilik Bergen"in internet linkini vermekle yetiniyorum.

٪d سنوات قبل
Bergen"in bana verdiği cevaplar
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı