|
Öcün yüreğine saplanan kama

- arılık kaynağı-

Yaşadığımız günler son ikiyüz yılın süregelen hasılasıdır (üstünü sayma!).. insanoğlunun geçirdiği belki en çılgın zaman dilimi.. arz, insanın ayağının altından belki her zaman kayıyordu, ama onun sarsıntısını insan hiç bu denli somut duyumsamamıştı..

Başını avuçlarının arasında sıkıştırıp kalmış insan, hiç bu denli trajik bir görüntüye bürünmemişti.. hiçbir insan soyu onun kadar kendi yasını tutmaya sıvanmamıştı.

Kadın türü, hiç bu kadar masum, korunaksız, mazlum halini yaşamamıştı. Hiç bu kadar zalim, hoyrat ve saldırgan bir ıranın içine gömülmemişti.. hiç bu denli saldırganlık hedefi yapılmamıştı..

Yumuşacık huylarımız birden katılaştı.

Bir zamanlar çöllerin derinliğine ya da ormanların bilinmezliğine korku nedir bilmeden özgür ve pervasız dalan hatun kişiler, şimdi değil çöle ve ormana, kapının önüne çıkmayı göze alamıyor. Yiğitlik ölmüştür.

Bir orman boşluğunun kenarında bekaretinin en masum içtenliği ile sofrasını yolculara açan, onlara sofrasının yoksulluğunu bir cömertlik nişanesi halinde sunan saf ruh, daha sofra ortadan kalkmadan saldırıya uğrayacağını bekleyebilir mi? Ama beklenmeyen şeyler her zaman vaki olur. Haydutlar, acımasızca saldırıya geçebilir. Daha da alçakçası maktul soyguna uğrar. Üzerinden çalınanlar, maktulün ailesine para karşılığı satılmaya teşebbüs edilir.

Bu işte cinnet fazla bir şey var.

Bu işte vahşet kudurganlığının tırpanı kol geziyor.

Maktulün yası tutulmalıdır, evet. Fakat yastan önce gelen işlerimiz var: adalet.

Bu kelimenin günümüzde ifade ettiği anlamı yeterince bildiğimiz söylenebilir mi? Onun kapsamı yeterince biliniyor olaydı vahşete cüret edenler gene de teşebbüslerini yürürlüğe koymaya cesaret edebilir miydi?

Eğer klinik bağlamda deliliğin sözü ediliyorsa, orada, her zaman bir masumluğa, saflığa, saffete yer bulabiliriz.

Fakat gaddarlık başka.. gaddarlığın sonuçladığı zulüm ve vahşet başka.. burada hiçbir affın sınırına sığdırılamayacak bir cinayet söz konusu…

Soytarının gülüşü sırıtıyor saldırıcıların sahte hizmet sunuşunda: o gülüş maskedir.

Maktulün parçalanmış giysileri bulunuyor.

Kama masaya saplanıyor.

Saldırıcıların yorgun, kendinden geçmiş bedeni derin bir uykuya gömülü..

Horozun ilk ötüşüyle gerinmeye başlayan bedenler şimdi uyanacak. Uyanırlar. Uyanıyorlar. Masada saplanmış duran kama yerinden sökülüyor. İlkin saldırıcıların elebaşı kıstırılıyor. Kendine savunma payı bırakılarak.. kama boğazını yırtıyor. Sonra yardakçısının boğazı..

En sona çocuk kalıyor.. maktulün babası onun boğazını yırtmıyor. Bir hurda torbasını savurur gibi duvara fırlatıyor..

Kızın yası ormanda tutulacaktır. Gömüt o kuytu yere inşa edilir.

Çılgınca çağlayıp duran dere orada hâlâ çağlayıp duruyor. Çağlayacak.

17 yıl önce
Öcün yüreğine saplanan kama
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu