|
Bayram var bayram

İlk yarı tam bir sinir harbiydi. Tamam kabul ediyorum, Yordanov diplomalı bir provakatör, bir şovmen. Ancak Beşiktaşlı oyuncular bu oltaya yem olmayacaklardı. İki haftadır “kırmızıya dikkat” diyorum. Bile bile lades. Futbolda rövanş fauller yok. “Yaparsın ha, bak seni bir kaşıyayım da gör” İbrahim Toraman işte böyle yanıt verdi. Aferin sana! Sorumsuzca davranırsan işte böyle soluğu dışarıda alırsın. İkinci haftada Nobre, şimdi Toraman. Buna dur denmezse canım takıma yazık olur. Beşiktaş Yeniçeri Ocağı mı? Tigana futbolcularına dişini geçiremiyor mu?

Konyasporlu Ömer de takımını sattı. Neler dedi, neler yaptı, elbette biz tribünden anlayamadık. Ancak öpücük dağıttığı için her halde kırmızı görmedi. Bir futbolcu göz göre göre takımını eksik bırakır mı? Öfkeyle kalkan zararla oturur. Bunu öğrenemediler mi? Yahut öğretilmiyor mu?

Beşiktaş’ın golü 2. dakikada. Bundan büyük avantaj olur mu? Gelgelelim daha sonra anlamsız bir telaş, hatta panik. Tribünlerde mahşeri kalabalık. Taraftar patlamaya hazır, coşku en üst düzeyde. Peki nedir bu tedirginlik. Aynı durum Konyaspor için de geçerli. Beraberlik golünü attılar, Beşiktaş 10 kişi kaldı, bu kez onlar şaşkın. Ömer’in oyundan atılışını başka nasıl açıklayabiliriz.

Burak’ın attığı ilk golde el vardı. Ancak Burak’ın 2. golündeki deparı doğrusu muhteşemdi. Bu depara da ancak Delgado gibi bir virtüöz o pası atabilirdi. Doğrusu bu gol yapılış olarak muhteşemdi. Bu Burak’ta çok meziyet var. Hepsini de takımının hizmetine sunuyor.

Ricardinho neden ilk 11’de oynamadı, anlamış değilim. Az idman yapmış falan filan. Yani boş laflar. Ricardinho maçtan 2 saat önce uçaktan inseydi ben oynatırdım. Tigana saçmaladı. Brezilyalı oyuna girdi, topun yüzü güldü. O ne yumuşak bilek öyle. Sol ayak her yöne dönüyor. Bayram var bayram. Delgado ile Ricardinho’yu birlikte izlemek gerçekten büyük keyif. Daha bu takıma Nobre girecek. Brezilyalılar samba yapacak, Arjantinli ritim tutacak. Koray ve Gökhan’ı da çok beğendim. Aslında Runje, Mercimek, Bobo ve arkadaşlarını yalnız bırakan Toraman dışında tüm futbolcular beklenileni verdiler.. Zaten 3 puana da bu şekilde ulaşıldı.



18 yıl önce
Bayram var bayram
Seçimi bırak sahaya odaklan
İsrail yalnızlaşırken Starbucks’ın açıklayamadığı gerçek
Sîdî Ukbe Ulucamii Müslüman Batı dünyasındaki dini yapılarının atasıdır
Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi
Şiddeti, ‘kültür’ ile aşabiliriz