|
Bu Beşiktaş keyif verir

Özel maçın sonucuna hiç bakmam. Bakana da aldırış etmem. Beşiktaş, 3 gün önce Antalyaspor ile antrenman maçı yaptı. Sahada hiç yan yana gelmemiş oyuncuları birlikte oynattı. Gençlere şans verdi. Ricardinho''yu, İnönü''ye ısındırdı. İstirahatli Nobre''ye tekrar start verdi. Tigana özellikle ilk 11''de forma bulamayan oyuncularını inceledi, irdeledi. 3 yedi, daha da fazla yiyebilirdi; 1 attı, fazlasını da atabilirdi. Dedim ya, bu tür maçlarda skor beni hiç ama hiç ilgilendirmez.

Aman efendim, (1-3) ya, bir kesim hemen karalara büründü. "Bu takımdan ne köy olur, ne kasaba!" diyenler sıraya girdi. Gerçekten şaşırmamak elde değil. Bu ne biçim iş böyle. Tek hazırlık maçıyla nasıl böylesine kesin yargılara varılır ve insafsızca eleştiriler yapılır.

RİCARDİNHO BİR YILDIZ

Bakın size söyleyeyim; Antalyaspor maçından sonra Beşiktaş adına umutlarım daha da arttı. Herşeyden önce Ricardinho beni mest etti. Şimdi yine diyebilirsiniz ki, "Be arkadaş amma da büyütüyorsun, bu Brezilyalı 90 dakika da öyle ahım, şahım ne yaptı." Evet, ilk yarıda fazla gözükmedi. Gel gelelim ikinci yarıda, şov yaptı ve haykırarak şunu söyledi: "Ben dünya yıldızıyım." Nobre ve Mehmet Sedef''e iki gol pası uzattı ki, yeme de yanında yat. Ayrıca en sıkışık alanlardan topu tereyağından kıl çeker gibi çekti, aldı ve adeta arkadaşlarının cebine soktu. Brezilyalının beni fazlasıyla mutlu eden bir başka özelliği de hep oyunun içinde olması, topla buluşmak istemesi.

SERDAR''IN YERİ YANLIŞ

Sen stada kara gözlüklerle gelirsen, elbette güzellikleri yakalayamazsın. Hayret, o maçta Nobre''yi de mi görmediniz! O ne oynama iştahı, o ne hırs, istek öyle. Bıkmadan, usanmadan böylesine savaşan bir oyuncu olabilir mi?

Pırıl pırıl iki genç de beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Serdar Özkan''ı hayranlıkla izledim. Bu çocuk iyi işlenirse Beşiktaş''ın 10 yılına damgasını vurur. Aydın''ı da çok beğendim. Topaç gibi, girdiği her yeri karıştırıyor. Ayakları yumuşak, top ile akrabalığı ileri derecede. Bu ikiliyi takibe aldım, peşlerini bırakmayacağım.

Geri dörtlünün sağında problem olduğu biliniyor. Bursasporlu Serdar Kurtuluş, 1 milyon dolar bonservis ücreti ve iki oyuncu verilerek, burası için transfer edildi. Peki, hazırlık maçında bile neden bu bölgede oynatılmaz? İlk yarıda orta alanın sağında, ikinci yarıda ise stoper olarak görev verildi. Tuhaf bir durum.

DİZİLİŞ DEĞİŞEBİLİR

Antalyaspor''a karşı stoper olarak oynatılan Baki''yi yine tutmadım. Beşiktaş''ın banko oyuncusu değil. Ara transferde bu bölgeye kaliteli bir yabancı takviyesi şart. Ocak''a kadar umarım büyük sıkıntılar yaşanmaz. Gökhan Zan''ın sık sık sakatlanması beni endileşelendiriyor. Kenan ve Mehmet Sedef gibi gençlerde aşama göremedim. Bu, beni çok üzüyor.

Özel maçlar kenarda oturanları daha iyi etüt etme açısından önemlidir. Tigana da baktı, gördü ve kuşkusuz bazı sonuçlara ulaştı. Benim sonuçlarım şunlar: Nobre ağır bombardıman silahı. Ricardinho ve Delgado kaliteleri tartışılmayacak büyük ustalar. Bu üçlü Beşiktaş için gerçekten büyük şans. Bilemiyorum, belki de Tigana, Nobre''nin arkasında bu iki maestroyu oynatabilir. O zaman diziliş 4-3-2-1 şeklinde olur. Ricardinho ve Delgado hem atar, hem de attırır. Nobre de bana göre rekor golle sezonu kapatır. Bir kez daha iddia ediyorum, Beşiktaş bu sezon keyifle izlenecektir.

18 yıl önce
Bu Beşiktaş keyif verir
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!