|
Fatura ağır

Gökhan Zan-Koray ikilisi ilk yarıda iki kez göbeği boşalttı. Biri golle sonuçlandı diğerinde de Runje ceza alanı dışında kafası ile müdahele ederek topu savuşturdu. İki iyi oyuncu nasıl böyle hatalar yaparlar. Aslında buranın ideal adamları Gökhan Zan ve İbrahim Toraman. Gel gelelim sağ kanat boş olduğundan Toraman mecburi hizmet olarak orada görev yapıyor.

Defans arızalıydı. Peki diğer bölgelerde durum nasıldı? Bakın size söyleyeyim. Tam anlamıyla berbat. Hatlar tamamen kopuktu. Bağlantı kesilmişti. Koskoca ilk yarıda Beşiktaş'ın güç bela girdiği tek gol pozisyonu vardı. Üzülmez ortaladı, Fahri kafayı vurdu, Manisa kelecisi kurtardı. İşte hepsi bu. Tek gol planı sadece Nobre'ye havalandırılan toplar olan bir takımın daha fazla pozisyona girmesi düşünülebilir mi?

Tigana, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Ben teknik direktör olsaydım ve değiştirme de serbest olsaydı Runje ve Nobre dışındaki tüm futbolcuları soyunma odasında bırakırdım. Diyecek olursanız, "Tigana'nın hiç mi suçu yoktu" evet vardı. Baki şuana dek hiç yeşil yakmadı. Ne işi var ilk 11'de. Bu sözlerim Üzülmez için de geçerli. Düşünebiliyormusunuz Baki 60, Üzülmez 90 dakika oynadı. "Ne yapalım eldekiler bu" lafına sinir oluyorum. Ben büyük takımım diyorsan oyuncu kalitesini yükseltmek zorundasın. Yoksa işte böyle kıvranır durursun.

Serdar oyuna girdi, hiç de fena oynamadı. O zaman ne vereceği belli olan adamların yerine bu gençleri oynatacaksın. İkinci yarıda hiç değilse Beşiktaş'ın bunaltıcı bir baskısı vardı. Ancak ilk yarıdaki uyuklamanın faturası çok ama çok ağırdı. Nitekim bu yükün altından da kalkılamadı. Kötü bir başlangıç oldu. Ancak hemen pes etmemek gerekir. Bir süper yabancı şart. Hatta hatta yine ısrar ediyorum Bobo'yu kiraya verip onun yerine de bir başka yabancı daha alınması gerekir. Benim formülüm işte bu. Manisaspor'u da kutlamak istiyorum. Gücünü bilerek oynadılar. Attıkları tek golü korumasını bildiler.
18 yıl önce
Fatura ağır
Bu başarı hepimizin
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a
Herkeste bir ‘ben’ var, bir de ‘gerçeklik’…
Yatırım grevi
Gölge oyunu...