|
Haydi şölene

Türkiye'yi Almanya'ya taşıdık. Düşüneni, uygulayanı gönülden kutluyorum. Bundan daha iyi bir kucaklaşma, hasret giderme olur mu? O şenliğin, o cümbüşün tam göbeğinde yani tribünde ben de olacağım. Nefis bir duygu. Şimdiden içim kıpır kıpır. Acayip bir coşku. İnanıyorum ki, Süper Kupa'ya yakışan bir atmosfer olacak.

En büyük dileğim, Beşiktaş ve Galatasaraylılar'ın yan yana oturmaları, bayrakları birlikte sallamaları, tek vücut olmaları. Böyle bir tabloyu gözünüzün önüne getirir misiniz! Tüyleriniz diken diken olmaz mı? Ülkemizdeki gözü dönmüş tribün magandaları bu görüntü karşısında kendilerinden utanmazlar mı?

TAKIMDA TAM UYUM YOK


Maç neredeyse başlayacak biz tatlı tatlı hayaller kuruyoruz. Neden olmasın? Kesin olacak. Gurbetçilerimiz nefis görüntüler verecek. Benim için tribün çok önemli. Gözlerim özellikle oralarda dolaşacak. Bu arada elbette sahanın içindekileri de kaçırmamaya çalışacağız.

Herkes merak içinde soruyor. "Acaba nasıl bir maç olacak? Hangi takım favori?" Gelin bu kez favoriyi filan bırakıp şöyle genel bir değerlendirme yapalım. Beşiktaş'ta yeni oyuncu sayısı oldukça fazla. Ayrıca bunlar henüz tam uyum sağlamış değiller. Bu durum Kartal için elbette dezavantaj. Ancak bir de şu var. Yeni oyuncular kısa yoldan kendilerini kabul ettirmek ve gönülleri fethetmek için bu maçları bulunmaz fırsat olarak değerlendirirler. Bu nedenle de performansları en üst düzeye çıkabilir. Delgado ve Nobre şu ana kadar kabuklarından bir türlü sıyrılamadılar. Bu maç onlar için patlama noktası olabilir.

GOLLER BEKLİYORUM


Gerets yönetimindeki Galatasaray'ın hep golü düşündüğünü biliyoruz. Beşiktaş en az rakibi kadar atak yapmaz veya yapmayı düşünmezse kupayı elleriyle rakibine teslim eder. İşte o nedenle "Delgado ve Nobre" dedim. Bu ikili Beşiktaş'ın en etkili gol ayakları. Bunlar devreye girerse maç karşılıklı gol duellosu şeklinde geçer. Benim asıl isteğim de bu. Kilometrelerce yolu gittikten sonra sahanın içindekilerden gollerden başka ne isteyebilirim. Gurbetçilerimizin gönlünde yatanın da bu olduğunu biliyorum. O zaman kim kazanırsa kazansın fazla bir şey fark etmeyecek. Bizi bekleyen bir şölen var. Haydi bunun keyfini, mutluluğunu yaşayalım. Her iki takımı birlikte alkışlayalım.
18 yıl önce
Haydi şölene
Kara dinlilerle milletin savaşı
Sessizlikten bir önceki söz
Günün kısa tarihi
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!