|
Helal Trabzonspor

Önce Sezar''ın hakkını Sezar''a verelim. Trabzonspor''a helal olsun. Gönülden istediler ve aslanlar gibi mücadele ettiler. Bravo Ziya hocaya. Kısa sürede futbolcularını çok iyi motive etmiş. Savunmada iyi kapandılar, çabuk ataklarla da Beşiktaş''ın gardını düşürdüler. Özellikle de Gökdeniz her aldığı topla karşısına geleni yıktı geçti. Baki yerlerdeydi.

Tigana kabahati başkalarında aramaya kalkışmasın. Fransız hoca ipi kendi elleriyle çekti. O ne muhteşem bir ilk onbir tercihiydi öyle!. Nobre''nin yedek soyundurulması nasıl açıklanabilir? Sakatlıktan yeni çıkan Ali Güneş''e neden forma verildi? Baki inadına ne diyelim? Hep kenarda oturttuğu genç Serdar''ı önemli bir derbide oynatmak ne denli akıllıca bir iş?

Doğrusu Beşiktaş''ın bu denli çaresiz kalacağını hiç düşünmemiştim. Defans yol geçen hanı gibiydi. Trabzonspor her atakta Runje ile karşı karşıya kaldı. Özellikle defansın göbeği faciaydı. Bu denli sıkıntı yaşanmasında orta alan oyuncularının da rolü büyüktü. Ünlülerden oluşan bu bölge geriye tek adım atmadı. Kalelerini korumak için hiçbir şey yapmadılar. Böyle olunca da Trabzonspor sürekli boş olanlar buldu. Ricardinho, Delgado ve Kleberson''un bu denli etkisiz kalmalarını anlamak mümkün değil. Tigana evet hata yaptı ama bu üçlü isteseydi oyuna damgalarını vurabilirlerdi. Hiçbiri hiçbir şey yapmadı. İlginçtir gol girişiminde de bulunamadılar. Amaçsızca sahada dolaşıp durdular.

Özellikle maçın son 15 dakikası Beşiktaş adına skandaldı. Savunma güvenliği tamamen terk edilmişti ve Trabzonspor, durmadan Runje ile karşı karşıya kalıyordu. İlginçtir Tigana bunu da kenardan sessiz sedasız izledi. Oyun disiplininden böylesine uzaklaşılmasını Tigana gibi ciddi bir teknik direktör nasıl kabullenebilir. Trabzonspor biraz dikkatli olsaydı gol rekoru kırabilirdi.

Defansa takviye yapılmamasının faturasını Beşiktaş daha 5. haftada ödedi. Sadece gol adamları alarak takım olamazsınız. Eksik yerlerin göz ardı edilmesi işte bu sonucu doğurdu. Hafta içinde uyarmıştım. Bir solbek, bir stoper ve bir santrafor şart. Ocak ayına kadar bunun araştırması en ince detayına kadar yapılmalı. Yoksa bu sezon da heba olur gider.

il y a 18 ans
Helal Trabzonspor
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi