|
Kartal pes ettirdi

Her şeyden önce şunu vurgulamak istiyorum. Beşiktaş, kendi kalesini çok iyi koruyor.

Hiçbir şekilde sorumsuzca davranmıyor. Macera aramıyor. Riske girmiyor. Sağlam oynuyor. Savunma prensiplerine harfiyen uyuyorlar. Geri dörtlüde sadece İsmail aksıyor.

Bu çocuk, bir türlü toparlayamadı. Eskiden ataklarda etkiliydi. Ne yazık ki şimdi bu yönüyle de yetersiz. Orta alandan ve önündeki arkadaşından yardım almasa, işi daha da zorlaşır.

Egemen, Sivok ikilisi mükemmel. Yerden, havadan kuş uçurtmuyorlar. Hilbert görevini eksiksiz yerine getiriyor. Rakibini durdurduğu gibi gelişen her atağa da katılıyor.

Defansın rahatlamasında, orta alanın rolü çok büyük. Veli, durmadan koşuyor. Yorulmak nedir bilmiyor. Her yere ayağını sokuyor. Ah bir de üretken olabilse. Fernandes, hem üretken hem de çalışkan. Ayakları inanılmaz yumuşak. Beşiktaş''ın oyununu tek başına organize ediyor. Hem ileride var, hem de geride. Yükselişi devam ediyor. Her takıma lazım. Ernst, çamaşır makinesi gibi her şeyi temizliyor. Arkasında hiçbir şey bırakmıyor. Rakip için böyle oyuncular baş belasıdır.

GEÇ KALAN DEĞİŞİKLİK

Almeida, bir türlü toparlayamıyor. Ağır kalıyor. Kanatlardan beklediği topları alamadı. Ancak yine de daha fazlasını verebilmeli. Kendi başına bir şeyler yapabilmeli. Edu, tuhaf bir oyuncu. Bir bakıyorsunuz çok iyi işler yapıyor, bir bakıyorsunuz acemi futbolcu. Kanatlarda Edu''dan fazla randıman alınacağını hiç sanmıyorum. Edu kale önünde oynayabilecek tipte biri.

Almeida''nın çıkması, Pektemek''in girmesi geç kalmış bir değişiklikti. Bu çocuk çabuk, süratli ve gözü hep karşı kalede. Bunu da 90''da attığı golle kanıtladı. Artık banko oynama zamanı geldi.

Cenk hatasız oynadı. Son dakikada yaptığı kurtarış olağanüstüydü. Zaten bu da Eskişehirspor''un tek tehlikeli gol girişimiydi.

Beşiktaş, önce çok pas yaparak rakibi bıktırmak istiyor. Daha sonra da öldürücü darbeyi vuruyor. İlk yarıda tam dört gol pozisyonları vardı. İkinci yarının hemen başında da iki kez golle burun burana geldi. Yedinci girişimlerinde perdeyi açtı, sekizde de işi bitirdiler. Eskişehirspor, güçlü bir ekip. Ancak Beşiktaş''a dur diyemedi, güçleri yetmedi. Beşiktaş, öz güveni üst düzeyde oynayarak rakibini pes ettirdi. 3 puanı fazlasıyla hak etti.

12 yıl önce
Kartal pes ettirdi
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle