|
Kartal ter attı

Beşiktaş motive olması zor bir 90 dakika yaşadı. Her şeye karşın futbol oynama istekleri oldukça iyiydi. Özellikle de ilk yarıda son derece olumlu paslarla rakip kaleye ataklar geliştirdiler. Top daha çok kendilerindeydi. Oyuna istedikleri gibi yön verdiler. Fakat pozisyon sayısını fazlalaştıramadılar. Bu nedenle de 45 dakikada tek golle yetinmek zorunda kaldılar.

Beşiktaş''ın bu denli oyuna egemen olmasında Diyarbakırspor''un yetersizliği de önemli faktördü. Ev sahibi ekip iyi niyetle mücadele etti. Her şeyini ortaya koydu. Fakat güçleri sınırlıydı.

İkinci yarıda ilginçtir Diyarbakır sanki kabuk değiştirmişti. Kasımpaşa''nın Sivas''ta ilk yarıyı bir farklı önde bitirmesi herhalde bunda etkili olmuştu. Daha çok saldıran, pres yapan, pozisyon arayan bir Diyarbakır vardı sahnede. Bunun sonucunda da bekledikleri gole ulaştılar. Fakat bu saman alevi gibiydi. Attıkları golden kısa süre sonra yine yokları oynadılar.

Beşiktaş''ta özellikle gençleri merak ediyordum. Rıdvan daha fazla şans bulursa o bölgenin gerçek adamlığına soyunabilir. İsmail belli ki çok yetenekli. Ataklarda daha çok rol almak zorunda. Onda bu potansiyel var. Necip orta alanda oldukça yararlı işler yaptı. Tek eksiği ofansif girişimlerde bulunmayı denememesi. Bu nedenle de banko adam olamıyor. Daha fazla sorumluluk üstlenmeli, gözü karşı kalede daha çok olmalı. Aslında bu problem Beşiktaş''ın orta alanındaki tüm oyuncular için geçerli. Fink ve Ersnt de ataklarda etkili değiller. Rakip savunmaları yıpratamıyorlar. Ernst varken Fink fazlalık olarak gözüküyor. Onun yerine oyunun iki yönünü de oynayabilen biri olsa Beşiktaş bu sezonki gol sıkıntısını yaşamazdı.

Şimdiye kadar neredeydin Nihat?

Tello''nun sol ayağı iyi fakat son çizgiye hiç inmiyor. Bu nedenle de rakip defans oyuncularına büyük avantaj sağlıyor. Geçen sezonki Tello''yu ara ki bulasın. Bobo yine yalnız adam. Bunun nedeni orta alandaki işte o Fink, Ernst, Necip üçlüsü. Bobo''yu rahatlatamıyorlar. Bobo''nun boşalttığı alanlara girmiyorlar. Bobo kanatlara kaçtığında da gol bölgesini boş bırakıyorlar.

Sezon bitti bitecek Nihat biraz olsun kendisini buldu. Elbette şu soru aklımıza takılıyor. Şimdiye kadar neredeydi? Dün gerçekten oldukça olumlu işler yaptı. En azından gelecek sezon için umut saçtı.

Beşiktaş''ta Ferrari, Tabata, Nobre, Yusuf, Ekrem, Holosko sakatlıkları nedeniyle İstanbul''da kalmışlardı. Sahada bunun farkına varamadık. Oynayanlar oynamayanları hiç aratmadılar. Biraz ter biraz gol attılar. Skoru kolay elde ettiler.

Diyarbakırspor bu sezon öfkesinin kurbanı oldu. Seyircinin desteğini almadan oynamak elbette çok zordu. Ve bir de buna durmadan gerçekleştirdikleri antrenör değişiklikleri eklendi. Bu duruma düşmelerine işte bu yanlışlıklar neden oldu.

14 yıl önce
Kartal ter attı
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle