|
Kartal ter attı

Kartal''ın futbolunu beğenmedim. Şimdi hemen "Dört farkla kazanan bir takımın oyunu beğenilmez mi?" demeyin. Gerçekten ilginç bir maçtı. Beşiktaş özellikle savunma hattıyla S.O.S verdi. Direkler ve Cenk, Helsinki takımına bela oldu. İki takım arasında bu kadar kalite farkı varken, Beşiktaş rakibine bu kadar çok pozisyon verir mi? Elbette bunda savunma oyuncuları kadar orta alan ve ileri uçtaki oyuncuların da suçu büyüktü. Çok şükür ki, rakipte bitirici oyuncu yoktu. Ve de şans Kartal''ın yanındaydı. Bundan sonra oynayacağı Avrupa grubunda Beşiktaş bu tür hatalar yapmamalı. Her rakip böylesine cömert ve beceriksiz olmaz.

Ben en çok gençlere kızarım. İsmail''den sürekli övgüyle söz ettim. Schuster de ona hep şans tanıyor. Bu fırsatlar kolay kolay ele geçmez. İsmail yeteneğini sergileyemiyor. Formayı kaybederse bir daha zor bulur.

Quaresma ve Guti hep manşetlerde. Bu ikili dün çok mu iyi oynadı. Hayır ama işi bitiren yine onlar oldu. Quaresma''nın golü müthişti. Ceza alanı dışından korkunç vurdu. Guti, durdu durdu, attığı golle kalitesini ortaya koydu. Bu tür oyunculardan hiç bir teknik direktör vaz geçemez. Hep beklenti büyüktür. İlerleyen haftalarda bu ikili çok daha iyi oynayacaktır.

Bu Ernst robot adam. Düğmeye basıyorsun başlıyor oynamaya. Hiç durmadan mücadele ediyor. Çok iş yapıyor. Ne ciğer var. Necip, golünü attı ama benim bildiğim Necip bu değil. Bu oyununu ikiye, üçe katlamalı. Aurelio da geldi, eğer belirli bir çizgiyi tutturamazsa o da forma bulmakta zorluk yaşar.

Ekrem, Ernst''in bir benzeri. "Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım" diyor. Nereye koyarsan koy, performansında fazla bir değişiklik olmuyor. Tam bir profesyonel. Güçünde en ufak bir eksilme hiçbir maçta görülmüyor.

Bobo''yu sadece Guti''ye golü attırırken gördüm. Bu pozisyonda topu iyi sakladı, iyi duvar oldu ve Guti''ye çok iyi pas aktardı. Bunun dışında hiç etkili değildi. Adeta saklambaç oynadı. Hilbert, tipik bir Alman oyuncusu. Belli ki teknik direktörün verdiği direktiflerden santim şaşmıyor. Her şeyden önce karşılıklı oynadığı rakibini boş bırakmıyor. Tüm ataklara da katılıyor. Ancak problem işte bu noktada ortaya çıkıyor. Hilbert ofansif fonksiyonlarda şu an için yeterli değil. Yarın ne gibi bir gelişme gösterir, takıma nasıl bir uyum sağlar şu anda bilemeyiz.

Beşiktaş''ın turu atlayacağı belliydi. Finlandiya''da formalite maçı yaptı. Biraz ter, biraz da gol attı. Güle oynaya maçı noktaladı.

14 yıl önce
Kartal ter attı
Kürt sorunu ana taşıyıcı olacak...
Rus uçağı tuzak mıydı?
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı