|
Korkum yersizmiş

Tam homurdanmaya başlıyordum ki peş peşe iki gol bir anda tüm endişelerimi sildi süpürdü, gazımı sonuna kadar aldı. İlk golü attığımız dakikaya kadar olan yavan oyunu hemen unuttum. Skor önemliydi. 3 puan önemliydi. Ve biz daha ilk yarının ortasında bunu garantilemiştik.

Güçsüz Kazakistan''ın 2 golden sonra bunun altından kalkması, bize kafa tutması olanaksızdı. O nedenle geride kalan dakikaları ayaklarımı uzatarak izledim. Endişem vardı, çünkü sakar bir takım olduğumuzu ve daha yakın geçmişte bizden çok zayıf takımlara yitirdiğimiz puanlar nedeniyle 2010 finallerine gidemediğimizi biliyordum. Neyse bir kazaya kurban gitmeden elimizi kolumuzu sallayarak maçı tamamladık.

Defansımız duran toplar dışında hemen hemen hiç zorlanmadı. Zaten tersi olsaydı şaşardım. Kazakistan, kolektif ataklarla bizi hırpalayacak değildi ya. Duran toplarda bu denli bocalamamız garibime gitti. Servet ve Ömer Erdoğan gibi iki uzunla bu pozisyonlarda sıkıntılar yaşamamalıydık.

İki farkı yakaladıktan sonra oyunu rölantiye almamızı da doğru bulmadım. Bol pasa tamam, ancak bunu bol pozisyon ve bol gol ile süslesek çok daha iyi olmazmıydı.

Nokta santrafor olarak Tuncay''ı kullanmanın mantığını biri bana anlatırsa mutlu olurum. Halil ve Sercan neden tercih edilmedi. Aurelio Fenerbahçe''deki oyununu aynen sergiledi. Hiçbir eksiği yok. Böyle devam ederse Beşiktaş, bayram eder. Hamit muhteşem bir gol attı. Fakat o eski etkinliğinde değildi. Belli ki, takımında sürekli oynamamanın sıkıntılarını yaşıyor. Emre ve Arda gibi üstün yetenekli iki oyuncudan daha fazla işler yapmasını beklerdim. Pek göze batmadılar. Gol yollarında gözükmediler.

Onur maşallah kalesinde gerçek bir panter gibi. Hiç hata yapmıyor. Herkese güven veriyor. Takımın kalecisinden emin olması çok önemli.

Nihat, güzel bir gol attı. Topu kontrol ederken, rakip savunma oyuncusuyla birlikte kaleciyi de boşa çıkardı. Ve boş kaleye topu yuvarladı. Nihat''ın morale ihtiyacı var. Umarım bu gol biraz daha kendisini bulmasına yardımcı olur.

Turnuvalarda ilk maçlardan ben hep korkarım. Çok şükür korkum yersizmiş.

14 yıl önce
Korkum yersizmiş
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle