|
Quaresma büyük silah

Quaresma''yı hiç kimse tartışmaya kalkmasın. Adam saçından ayak tırnağına kadar futbolcu. Top ona geldiği zaman herkes ayağa kalkıyor, hep bir şeyler bekliyor. Ben de aynı durumdaydım. Adamın rakibin neresinden geçeceği belli değil. Göbeğinden de delip gidebiliyor. Santimle pas atıyor. Kolektif futbola uyumu da mükemmel. İnter''de iki yıl yattı, futbolu özlemiş. Bunun acısını çıkarmak, kendisini yeniden kanıtlamak isteyecektir. Bu Quaresma Beşiktaş''a bir sezonda en az 5-6 maç kazandırır. Gol atar, attırır. Rakip takımın psikolojisini bozar.

Gelelim şimdi diğerlerine… Değişen fazla bir şey yok. Delgado''yu dikkatle izledim. İnanılmaz kötüydü. Bir yıllık mola kendisini çok etkilemiş. Tabata, Delgado''dan iyi. Erhan, Beşiktaş''ın oyuncusu değil. Bu sezon transfer edilen Hilbert pek fazla göz doldurmamış. O zaman eyvah. Beşiktaş, muhakkak o bölgeye çare bulmalı. Bobo da çok durgundu. Sezon başıdır, Bobo''yu tanıyoruz, biliyoruz, hoşgörüyle karşılayabiliriz. Yavaş form tutuyor. Zamanla kendisini toparlayacaktır fakat hemen belirteyim Beşiktaş, en kısa sürede bir golcü bulmak zorunda. Tek Quaresma ile bu iş yürümez.

Zayıf Vikingur karşısında savunmanın zaman zaman açık vermesine şaşırdım. Sivok, Toraman beğendiğim oyuncular. Sezon başıdır onlara da henüz bir şey söyleyemem. Ferrari''nin yeni sezon hazırlığında yeterli olmadığını Schuster raporunda belirtmiş. Bu nedenle de herhalde ilk 11''de yer vermedi. Emektar Üzülmez yine bildiğimiz gibi. 40''ına kadar oynarım diyor. Kimsenin kuşkusu olmasın oynar. Onda bu ciğer, bu yürek olduğu sürece oynar. Yıllar onu yıpratmıyor.

Bu sezon Beşiktaş''ın ilk golünü Nihat''ın atması çok hoşuma gitti. O''nun eksiği moral. Formda bir Nihat, Beşiktaş''ın Quaresma''dan sonra ikinci büyük transferi olur.

Schuster, belli ki ofansif oyunu benimsiyor. Tam 5 atak oyuncusuyla (Quaresma, Nihat, Tabata, Delgado, Bobo) oyuna başladı. Bu gösteriyor ki bu sezon daha çok gole giden, daha çok golü düşünen bir Beşiktaş izleyeceğiz. İyi, güzel, böyle de olmalı. Bobo-Delgado gerçek kimliklerine büründüklerinde bu Beşiktaş, tribüne keyif verir. Ancak yazının başında da söylediğim gibi bir golcü alınması ve Hilbert''in bekleneni vermesi koşuluyla.

Skor hiç önemli değil. Beşiktaş bu zayıf takımı her koşulda eler.

14 yıl önce
Quaresma büyük silah
Kürtler ne istiyor, PKK ne istiyor?
Öz eleştiri zamanı
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı