|
Lambabahçe Galatakulübe"yi yendi..

Başlamadan öncesine kadar Ağrı dağı gibi bir maçtı.. Ne zaman ki "Orhan Baba" düdüğü çaldı, maç oldu "Tepecik..!"

Dağ fare doğurdu futbol olarak. Ancak gerilim olarak inanılmaz yüklüydük. Sanki binlerce voltluk bir elektrik telini belime dolamışlar ve "al sana maç, seyret bakalım" diyordu birileri.

Birileri de yanındakilere oyunun ilk dakikasında taca çıkan top sırasında hakemin hatalı karar verdiğini anlatmaya çalışıyordu. Oyunun ilk faulü ise dakikalarca konuşuldu basın tribününde.

Maçtan çok yanımdakilere takıldım. Adeta "kurukafa amblemi" sahanın her yerine yerleştirilmişti. Sahaya dönebildiğimde ise 25 kişilik "donlu adamları" bir mayın tarlası üzerinde dolaşırlarken görüyordum.

F.Bahçe, belli ki dersini iyi çalışmıştı. Sahaya yayılması ve G.Saray''a karşı ürettikleri oyun planı yapılabilecek olanın en sağlıklısıydı. Buna karşılık F.Bahçe''yi 1 yıldır tanıyan Lucescu özel bir şey üretememişti. Hasan ve Hagi durunca Fatih Akyel de dalıp gidince önemli sıkıntılar yaşadılar. İlk yarıda G.Saray''ın bulduğu üç pozisyonu F.Bahçe bulsa maçı 4-0 yapardı.

Rüyada gibiydim

"Anam, koyduk işte" diyen spor yazarı arkadaşımın ellerinden kendimi kurtardıkça maçı anlatmaya çalıştım.

Anlattığım maçtan bir şey anlayamıyordum..

Yılın maçı filan değil, gazozuna bir maç durumunda izlemeye çalıştıkça, beni olayın içine çeken gerçeklerle bir kez daha burun buruna geldim..

Yüzyılın iki takımı ve rekabeti sıradanlaşıyordu benim için..Lambabahçe olmuştu biri.. Diğeri ise Galatakulübe..

İki semt takımı olmuşlardı..

Öyle değil mi zaten?..

F.Bahçe ile G.Saray İstanbul''un iki semti değil mi?..

Fenerbahçe, Samandıra''da dersini iyi çalışmıştı. Bu da çok doğal bir sonuç. Çünkü Mustafa Denizli, bu rekabetle büyüdü ve ne yapması gerektiğini biliyor. Lucescu ise bu rekabeti 6 aydır tanıyor ve kimse ona ne yapması gerektiğini söylememiş.

Lazetiç bana intihar komandosu gibi geliyor, Okan ise "Bonzai, bonzai" diye saldırdıkça "ne oldum" oluyordum. Bülentin dirseklerinde içim sızlıyor, Mirkoviç''in top değil, yakın döğüş ustalıklarını futbolun kılıfına uydurmaya çalışıyordum.

Ben pek bir şey hatırlamıyorum dün geceden..

O, asla unutamayacağım dün geceden..

23 yıl önce
Lambabahçe Galatakulübe"yi yendi..
Hanımlar, beyler! Neil Armstrong"un cenazesi Ohio"daki hangi camiden kaldırıldı acaba?
Hakikati ıskalayan insan, uzaylara ulaşabilir ama insana aslâ!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı