|
AB bunun için lazım

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu TÜGİK''in Doğu ve Güneydoğu Anadolu''nun gelişimi için hazırlattığı çözüm önerileri raporunu Türkiye ekonomisi raporu olarak görmek ve oradaki tabloyu ve rakamları öyle değerlendirmek lazım.

Çünkü Türkiye, AB''ye katılmanın önemli koşullarından birisi olan bölgeler arası farklılıkları kabul edilebilir düzeye indirmek zorunda.

Raporda yer alan verilere göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi''ndeki illerde kişi başına düşen GSMH, AB ortalamasının yüzde 12''si. Bu, aday üyeler arasında saptanan en düşük değer.

Bölgeler arası farklılıkları kapatmak için sosyo ekonomik kalkınma projesinin GAP''la sınırlı olmaması BAP (Büyük Anadolu Projesi) şeklinde ele alınması gerekiyor.

* * *

Yıllardır Türkiye''nin en önemli gündemi olan işsizliğin faturasını işadamı, siyasetçi ödemeyince fatura masum insanlara kalıyor.

Faturada bazılarında cinnete kadar varabiliyor.

Buna aslında cinnet değil cinayet demek lazım.

İşsizlik cinneti ile gazetelerin 3. sayfalarına malzeme olan aile faciaları haberlerini okuyan işadamları hangi halet-i ruhiyeye bürünüyorlar merak ediyorum.

Şöyle düşünüyorlar mıdır acaba, "Keşke bu işsiz kalıp aklı giden babaya iş verebilseydim de çocuğunu ve kendisini kurtarabilseydim"

* * *

Hükümetin ve belediyelerin yaptığı (Kömür, gıda, nakit vs) sosyal yardımları popülizm ve oy avcılığı olarak gören ve sosyal demokrat olduğunu iddia eden yazarların olduğu bir medya ile sadece elit sınıfların sözcülüğünü yapan CHP gibi muhalefetimiz var.

Türkiye''yi bütün ve tek parça olarak geleceğe taşımak hepimizin vazifesi değil mi?

* * *

Yabancı sermayeye sadece faize ve satın almaya geliyorlar diye kızmaya hakkımız yok.

En ufak krizde eleman çıkarmayı düşünen bir yerli sermaye ile yılda 600 bin artan işsizlik sorununu nasıl çözeceğiz?

Kredi kartı ile ölçüsüzce borçlanıp ondan sonra devletten af bekleyen vatandaşla cari açığı ve borçlanmayı nasıl azaltacağız?

Her şeyi hükümetten bekleyen bir millet olmaktan vazgeçmeliyiz.

Yoksa, "Yılda şu kadar büyürsek Yunanistan''ı şu kadar yılda yakalarız" hesapları ile avunmaya devam ederiz.

İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler. (Montaigne)
16 yıl önce
AB bunun için lazım
Topun içinde ne var
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit