|
Adalet mülkün temelidir ama hangi mülkün?

Ekonomik kalkınma sağlamak için "Önce adalet" diyen gönüllü oluşumun ne kadar haklı olduğu ortada.

Türkiye''nin önde gelen avukatlık bürolarından birinin kurucusu olan ve çok sayıda uluslararası davalara bakan Avukat Mehmet Gün ve arkadaşları, "Önce adalet" diye yola çıktılar.

Adalet sisteminin değişmesi ve güvenin yeniden sağlanması için harekete geçen Mehmet Gün''ün öncülüğündeki bir grup avukat, yazar, gazeteci, işadamı gibi farklı mesleklere sahip gönüllüler, şimdiden platform oluşturdular.

Yakında seminer ve konferanslar düzenleyerek kamuoyu oluşturmayı hedefleyen gönüllü grubu, elde ettikleri verilerden kapsamlı bir rapor hazırlayarak bunu hükümete sunmayı planlıyorlar.

* * *

Mehmet Gün''le Kanyon''da bir öğle vakti bir araya geldik.

"Neden böyle bir oluşuma ihtiyaç duydunuz" deyince kamuoyunda, doğru yerine yalanı teşvik eden, doğru söyleyeni cezalandıran, yalan söyleyeni adaletin pençesinden kurtaran bir sistem algısı oluştuğuna dikkat çekti.

Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin tekrar doğru işlemesi gerektiğini vurguladı.

Adalet sisteminin doğru söylemeye özendirmesi, yalana da ağır cezalar getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

"Biz de bunu sağlamak için nitelikli bir gönüllüler grubu kurarak adalet konusunda yetkili makamlara destek olmak istiyoruz." Dedi.

Mehmet Gün bu faaliyeti ve çabayı yüksek eğitim alarak belirli makamlara gelen her vatandaşın göstererek devlete olan borcunu bu şekilde ödemesi gerektiğini düşünüyor.

* * *

Gözünü kapatanın görmemesiyle hiçbir şey yok olmaz.

Gözünü kapatan ancak kendini kör eder.

Uzun süreden beri kamuoyunda adaletin verdiği her kararın tartışılması, bu konuya el atılması zamanın geldiğini hatta geçmek üzere olduğuna işaret ediyor.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ''un şüpheli sıfatıyla başsavcı eşliğinde özel savcı tarafından 7 saat sorgulandıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından çıkan tartışmalar kamuoyunda adalete olan güvenin ciddi biçimde sorgulanması gerektiğini gösterdi.

Adalet sisteminin her kararının kamuoyunda parti yandaşları veya spor taraftarları arasındaki gibi tartışmalara dönmesi ortada çok ciddi bir adalet krizinin olduğunun işareti.

Adalette güven krizi, küresel ekonomik krizden bile çok ciddidir.

Çünkü adalet mülkün temelidir.

PKK, terör, Güneydoğu, küresel kriz, şike tartışmaları arasında kaybolan yeni anayasa çalışmalarını birinci gündem maddesi olarak ele almanın tam zamanı değil mi?

Haftanın şirketi: Boydak Holding

Van''da yaşanan depremden sonra depremzedelere holding olarak yaptıkları yardımların toplamı 5 milyon lirayı buldu.

Holding olarak Van depremzedelerine yaptıkları nakdi yardımın yanı sıra, 5 bin konteynırın iç donanımını da üstlendi.

İçleri sandıklı baza, yatak, halı, nevresim takımı ve yastıkla donatılan konteynırlar, 20 Aralık 2011''den itibaren Van''a gönderilmesine başlandı ve bu sevkiyat 20 Ocak 2012''ye kadar devam edecek.

Haftanın kitabı MESS''ten

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 2012 yılını yayımladığı iki yeni kitap ile karşıladı. Kitabın yazarı Umair Haque "Yeni Kapitalist Manifesto"da, geleceğin önderlerine kılavuzluk ediyor. Kitabın önsözünü kaleme alan ünlü strateji uzmanlarından Gary Hamel, pervasızca "çok"un peşinden gitmenin sürdürülebilir edici olmadığını söylüyor. İkinci kitap "Çaresi Var!" EKOIQ Dergisi Proje Geliştirme Müdürü Erdal Talu tarafından kaleme alınan kitap, afetlere hazırlık rehberi niteliğini taşıyor.

Hizmet yolunda ayağı kırılana Burak gelir de ona biner.
Hz. Mevlana
12 yıl önce
Adalet mülkün temelidir ama hangi mülkün?
Döviz kuru - faiz ilişkisi
Yılbaşı çılgınlığı ve ruhunun çalındığını haykırmak!
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed