|
“En son Türk lokumu”

Alman ortağı Laurens Spethman (LSH) Holding, Obaçay''la beş yıl içinde 16 bin ton satış gerçekleştirerek, sektörün yüzde 10''una hâkim olmayı hedefliyor. 150 yıllık Alman meyve suyu üreticisi Eckes-Granini Group ile yüzde 50 ortaklıkla yeni bir şirket kurmak üzere ortaklık anlaşması imzalıyor.

Rusya''da üretim yapmak için fabrika arıyor.

Ekonomide geleceğe pozitif bakarak büyüyen şirketlerden biri de Ülker Grubu.

* * *

Özellikle bu yıl yatırımları bir yıl öne çekme kararı aldıklarını belirten Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, ekonomideki canlanmayla birlikte ötelenen bazı ana yatırımların 2010''da gerçekleşmeye başladığının altını çiziyor.

* * *

“Campbell Soup''un ana işi çorbaydı. Campbell, Godiva''nın yurtdışına açılması için gerekli yatırımı yapmıyordu. Ancak Yıldız Holding''in küresel bazda son derece iddialı büyüme hedefi bulunuyor. Birçok ülkeye girmeye karar verdik, daha geçen sene Çin''deki ilk satış mağazamızı Şanghay''da açtık. Önümüzdeki günlerde ilk Godiva Cafe de Şanghay''da açılacak.”

* * *

Her ay düzenlenen ''CEO Club'' toplantısı için İstanbul''a gelen Godiva Chocolatier Üst Yöneticisi (CEO) Jim Goldman, ''en son Türk lokumu'' olarak nitelediği Godiva''nın başarı hikâyesini bu sözlerle anlattı.

Türk gıda devi Ülker''in içinde bulunduğu Yıldız Holding tarafından 2,5 yıl önce satın alınan dünyaca ünlü Belçikalı çikolata markası Godiva''nın Çin''e kadar uzanmasının altında şirketin geleceğe bakışı yatıyor.

44 çeşit bağış parası olur mu?

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, devlet okullarında öğrencilerden istenen yardım türlerini sıralamış;

İsteğe bağlı zorunlu bağış, Eğitime katkı payı aidatı, Vakıf parası, Okul aile birliği aidatı, Hafta sonu yetiştirme kurs parası, Kızılay ve hayır kurumlarına yardım parası, Diploma parası, Muhtelif günlere özgü hediye parası, Dergi parası, Yardımcı kitap parası, Elektrik parası, Su parası, Telefon parası, Kapı, musluk vb. tamir parası, Hizmetli katkı parası, Spor kolu parası, Okul forma, eşofman parası, Tiyatro ve temsil parası, Gezi parası, Bayram törenleri için kutlama ve kıyafet parası, Bilgisayar, tepegöz alım parası, Fotoğraf parası, Sınıf köşelerini düzenleme parası, Bayramlar için süs ve süsleme parası, Perde parası, Teşekkür, takdir belge parası, Tebeşir, tahta kalemi parası, Masa örtüsü parası, Kalorifer ve kaloriferci parası, Boya, dekorasyon ve tamirat parası, Okul bekçisi, güvenlikçisi parası, Okul arması parası, Fotokopi ve sınav parası, Servis ücreti, Pul parası, Sınıf temizletme parası, Temizlik malzeme parası, Okul etkinlikleri bilet parası, Yakıt parası ve Paso parası. Demek ki oluyormuş.

Körfez sermayesinin rengi!

ABD''nin silah sanayiini canlandırmak için ortada düşman bile yokken, silaha 123 milyar dolar ayıran körfez bölgesindeki Arap ülkeleri, tarihin en büyük sel felaketine maruz kalan Pakistan''a 15 milyar dolar bulamıyorsa ortada ciddi bir insanlık, inanç ve psikolojik sorun var demektir.

Tophane''deki provokatörler!

Mahalleyi işgal edenler, işlerini kaldırıma taşıranlar, sokaklarda elinde şişeyle dolaşanlar, hiç tuvalet aramadan en yakın duvara yönelenler, gece yarısı avazı çıktığı kadar “Çav bella'' diye bağıranlar, sokak ortasında cilveleşenler ve oynaşanlar. Onları hepiniz tanırsınız; Pervasız ve ahlaksızdırlar.

14 yıl önce
“En son Türk lokumu”
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı