|
İyileşme "tabansız" olmaz

Ekonomide makro ekonomik göstergelerdeki iyileşmenin gelirde en alt kesime yansıması için sosyal devlet anlayışı ile beraber sosyal belediyecilik anlayışının da olması şart. Belediyeler konusunda derin tarihi tecrübemiz varken zamanla insan kalitesinin düşmesiyle bu kurumu da bütün diğer kurumlar gibi rant kapısına dönüştürdük.

Ramazan ayında kurulan iftar çadırlarına, halka yapılan kömür ve gıda yardımlarına, ücretsiz sağlık hizmetlerine, eğitimde ücretsiz kitap yardımına itiraz eden ve halka hizmeti popülizm olarak gören zihniyet bugün halk tarafından bir daha getirilmemek üzere iktidardan uzaklaştırıldı.

Bu hizmetlerin aynısını CHP zihniyetli bir yerel iktidar yapsaydı emin olun ki yere göğe sığdırılmazdı.

* * *

Siyasetçisinden sanatçısına, silahlısından silahsız memuruna, öğretim görevlisinden işadamına, dünyada nesli tükenmiş, kendini hâlâ sosyal demokrat gören bir azgın azınlık var ülkemizde.

Doğuştan yönetme gücünün kendilerinde olduğuna inanan bir zihniyet bu.

İşte AB ve demokrasinin önündeki en büyük engel.

Yönetim ve mevzuat ile ilgili her engeli aşarsın ama bunu aşmak zor.

Zihniyet değişimi şart.

Sonuna geldik ama beklemek gerekiyor.

* * *

Çarşamba günkü yazımda yerel yönetimlerin halka hizmeti kesintisiz yapması, ihtiyaç sahibi vatandaşın sadece Ramazan''da değil 12 ay desteklenmesinin daha doğru olacağını dile getirmiştim.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aradı ve kendilerinin bu hizmeti 12 aya yaydıklarını ve çeşitlendirerek sürdürdüklerini söyledi.

Ben de kendisinden bu listeyi istedim.

Başkan Melih Gökçek''in gönderdiği listede çeşit olarak neler var bakalım; "Gıda ve temizlik malzemesi, kömür, ekmek, patates-soğan, karpuz, çorba, çadırda yemek, çanta-kırtasiye malzemesi, kışlık bot, kaban, eğitim için burs, üniversite öğrencileri için giysi yıkama merkezi, Engelli Okullarında okuyan öğrencilere yemek yardımı, hasta ve hasta yakınlarına yatılı olarak hizmet vermek için kurulan şefkat evleri. (Kahvaltı ve akşam yemekleri dahil)

Sosyal belediyecilik anlayışının sonucu ve olması gereken de bu.

Halka hizmet hangi ülkede popülizm?

El insaf.

* * *

Halkın değerlerini ve halkı küçümseyen zihniyet, özellikle Ankara, İstanbul gibi büyük illerde nasıl kaybettiğinin analizini yapmalı.

Dün karşı çıktıkları iftar çadırlarını bugün kurmaya başlamaları biraz ders aldıklarını gösteriyor.

Halkın değerlerine uzak durana iktidar da uzak.

MÜSİAD iftar çadırlarında

n İş dünyasının en etkili sivil toplum örgütlerinden biri olan MÜSİAD, Ramazan ayında sosyal sorumluluk projelerine daha fazla ağırlık veriyor.

Çarşamba akşamı Sütlüce''deki MÜSİAD Merkezi''ndeki basın iftar yemeğinde derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkan Ömer Cihat Vardan, bu yıl şubelerden iftarların çoğunu asıl ihtiyaç sahiplerine yönelik yapmalarını istediklerini söyledi.

MÜSİAD''ın organizasyonları bu yıl çadır iftarı şeklinde ve bir gün değil mümkünse tüm ay boyunca yapılacak.

Öğrendiğime göre Erzurum ve Antalya şubeleri hazırlığa başlamış.

Antalya MÜSİAD şubesi bu ayda Büyükşehir ve Kepez Belediyesi''nce kurulan bütün çadırlarda iftar verecek, Antalya''daki büyük orman yangınında mağdur olan köylülere de erzak yardımı yapacak.

MÜSİAD her yıl olduğu gibi bu yıl da Genel Merkez''de Ramazan erzak yardımlarını toplayarak Doğu ve Güneydoğu''daki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Salı günü üyeleriyle iftarda bir araya gelen dernek yönetiminin iftar programında STK, akademisyen ve yabancı ülke konsoloslukları var.

Dernek yönetimi hafta başında da Ankara''da protokolle iftarda buluşacak.

MÜSİAD''da Başkan ve yöneticilerinin gündemi yoğun.

En insani davranış, bir insanın utanılacak duruma düşmesini önlemektir. Nietzsche
16 yıl önce
İyileşme "tabansız" olmaz
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!