|
"Meslek Lisesi memleket meselesi" ise İHL neydi

Sanayileşmiş Batı ile Uzakdoğu ülkeleri 10 yıl önce kalkınmak için eğitim alanında meslek liselerinin oranını yüzde 70''e çıkarırken biz ne yaptık?

Meslek lise oranını yüzde 30''a indirdik.

İndirmekle kalmadık.

Eğitimin içini de boşalttık.

Birde katsayı engeli koyduk.

Sırf İmam Hatip Liselerinin önünü kesmek için düz liseye gidene her türlü yolu açarken meslek liseliye zenci muamelesi yapıldı.

Bugün gençlerin, "Ne iş olsa yaparım abi" basamağında kalmasının sorumluları kimler?

O dönemdeki politik ve derin güçler kadar, bugün "nitelikli eleman yok" diye ağlayan sanayici kesimi değil mi?

On yıl önceki yanlışın bedelini şimdi gençler, işsizlikle, sanayiciler de eleman sıkıntısıyla, devlet de cari açıkla ödüyor.

Bugün meslek liselerinden çıkanlar da sanayicinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamakta yetersiz.

Bizzat sanayiciler böyle söylüyor.

Meslek liselerinden aldıkları elemanların yetersizliğini işyerlerinde görüyorlar.

Üniversiteler de sanayicinin ihtiyaç duyduğu yüksek teknik eleman yerine akademisyen yetiştiriyor.

Eğitimini bitiren fabrikada tulum giyip üretim kademesinde yer almak istemiyor.

Bir oda, bir sekreter, bir masa, bir telefon ve altına bir araba.

Dolayısıyla işyerleri şimdi kendi elemanını kendi yetiştiriyor.

* * *

Nitelikli eleman sıkıntısını en yoğun yaşayan Koç Holding, 2006 yılında "Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi" sloganı ile eğitim kampanyası başlattı.

Bugün kendi ihtiyacının dışında iş dünyasına da eleman ihraç edecek noktaya geldi.

40 yıldır sektörde bulunan Tofaş, dün Milli Eğitim Bakanlığı ile "FIAT Teknik Öğretim Programı"nı 2008''de hayata geçirmeye ilişkin protokol imzaladı.

2008 yılında hayata geçecek protokol çerçevesinde, 9 ildeki 11 Endüstri Meslek Lisesi''nde "FIAT Teknik Öğretim Programı"nın uygulanması için gerekli laboratuvarlar kurulacak.

2008-2010 yılları arasında 1300 öğrenciyi kapsayacak olan proje kapsamında öğrenim gören öğrenciler önce stajyer olarak Fiat servis teşkilatında istihdam edilecek, mezun olduklarında da dereceye girenler Fiat teknisyeni olabilme hakkını kazanacak.

28 Şubat sürecinde memleketin anlı şanlı sanayicileri meslek liselerine sahip çıksaydı bugün belki de en büyük ihracat kalemimiz nitelikli eleman olacaktı.

Genç MÜSİAD yenilendi

MÜSİAD Gençlik Kurulu''nda başkanlık görevini Seyyid Mahmut Nebati devraldı. Genel Başkan Dr. Ömer Bolat, Genç MÜSİAD''lılara "Cahil cesaretinden kaçının. Akıllı cesur olun. Dev işler başarmak için karınca gibi çalışmak lazım" şeklinde tavsiyelerde bulundu. MÜSİAD Gençlik Kurulu''nun yeni YK listesi şöyle; Seyyid Mahmut Nebati (Başkan), Gökçen Balkır, Burak Benşin, Erhan Dursun, Furkan Gümüş, Selim İdemen, Ömer Karatemiz, Dr. Rahmet Savaş, Tolunay Dayı, Bülent Atalar, Kamil Kılıç, Mahmut İpşirli, Zeliha Kurt, Fatih Açık, İsmail Yanarateş, Semih Yılmaz, Levent Kaya, Necmettin İnal. Amaçlarının Allah rızasını kazanmak olduğunu vurgulayan genç başkan Seyyid Nebati ve ekibine başarılar. Allah muvaffak etsin.

Tekstilci Akdoğan formülü bulmuş

Wenice Kuşam Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akdoğan, şirketlerde verimliliği arttırmanın formülünü bulmuş. Avrupa''dan alınan sistemlerin birebir işyerlerine monte edilmesinin yanlış olduğuna inanan Akdoğan''a göre, kültürel özelliklerimize uygun çalışma şartları çalışanların verimini yükseltir.

Başarının, verimliliğin vazgeçilmez dayanağı herkesin kendi sosyal yapılanmasından geçer.

KISA MESAJ

Euronut, Selimpaşa''da kurduğu 15 milyon Euro değerinde yatırım ile Paşa markası altında 3 ayrı grupta 14 çeşit ürün ile kuruyemiş alışkanlıklarını değiştirmeye hazırlanıyor.

Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan, yanlışı yapan kadar suçludur. Kızılderili atasözü
16 yıl önce
"Meslek Lisesi memleket meselesi" ise İHL neydi
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle