|
Dünya küçülecek işler büyüyecek

İstanbul uluslararası finans merkezi olma yolunda hızlı adımlar atmaya başladı.

Geçmiş yıllara kıyasla ayda bir veya iki kez gerçekleşen uluslararası konferanslar şimdi bir haftada gerçekleşiyor.

Şimdiden kongre turizmi dolayısıyla otellerde boş yer kalmadığı belirtiliyor.

Yazılı ve görsel medyanın izlemeye yetişemediği konferanslar sırasıyla şöyle gerçekleşecek:

Salı günü Sermaye Piyasası Kurulu, İsveç Büyükelçiliği, İsveç Ticaret Merkezi ve Capital dergisi işbirliğiyle Boğaziçi Üniversitesi''nde “GOOD 4 Business & Society” konferansı yapıldı. Konferansa yerli ve yabancı uluslararası firmaların CEO''ları katıldı.

Yine Salı günü Lütfü Kırdar Kongre Merkezi''nde dünyanın dört bir tarafından 7 bin muhasebeci biraraya geldi.

Visitur Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş''a göre kongre süresince elde edilecek gelir turizm sezonunda gelen 30 bin turiste eşdeğer. Ve bunun da Türk ekonomisine getirisi 20 milyon avro.

Dünya Türk İş adamları 6. Kurultayı, 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul''da yapılacak. Kurultay''da dünya çapında önde gelen 1.500 Türk iş adamı birararaya gelecek.

Türk Dış Ticaret Vakfı Başkanı Ertuğrul Önen, yurt dışındaki Türk iş adamlarının, Türkiye için ''kalkınma motoru'' olabileceğini söyledi. Önen, yapılan bir araştırmada 2010 yılında AB''de 150 bin Türk iş adamı olması ve bu iş adamlarının 1 milyon kişilik istihdam yaratmaları, 100 milyar avroya yakın bir ciroya ulaşmalarının öngörüldüğünü belirtti.

Sıkı bir konferans ve fuar trafiği önümüzdeki hafta başından itibaren de sürecek.

23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul''da Dünya Ekonomik Forumu düzenlenecek.

Zirveye şimdiden 40''dan fazla ülkeden, hükümet yetkilisi, iş adamı, profesyonel yönetici, akademisyen, sanatçı, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu yetkilisi katılma kararı aldı.

Önümüzdeki haftanın en önemli organizasyonunu MÜSİAD gerçekleştirecek.

Bu organizasyon ile Anadolu Kaplanları ve küresel pazarda 50 milyar dolara hükmeden yabancı yatırımcılar, küresel ortaklıklara imza atmak amacıyla biraraya gelecek.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticileri, 22-26 Kasım''da düzenlenecek Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile uluslararası “güç birliği fuarı”nın tanıtımı için akademisyenler, basın mensupları ve yabancı temsilciliklerle Grand Cevahir Otel''de bir akşam yemeğinde biraraya geldi.

Akşam yemeğinden sonra iki organizasyonun tanıtımını yapan MÜSİAD''ın genç ve enerjik Başkanı Ömer Bolat''a göre fuar ekonomiye 2 milyar dolarlık reel katkı sağlayacak.

İpek Yolu''nun tarihî misyonunu günümüze taşımayı hedeflediklerini belirten Dr. Ömer Bolat, “Elli milyar dolarlık buluşma ile Anadolu Kaplanları dünyayı küçültecek, işleri büyütecek” diyerek iki organizasyonun hedefini özetledi

Forum dolayısıyla İstanbul''da büyük bir hareketlilik yaşanacak.Yabancı konuklar 15 otelde konaklayacak. Yurtdışından 50''nin üzerinde gazeteci gelecek.

Bu yılki yoğun fuar ve kongre trafiği uluslararası kuruluşların İstanbul''u keşfettiklerinin göstergesi oldu.

''Ekonomi nasıl gidiyor?''sorusunun doğru cevabı herhalde bu trafikte...

٪d سنوات قبل
Dünya küçülecek işler büyüyecek
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle