|
Şirket "TAV"lama sanatı

Paylaşarak kazanmak bugünün global dünyasında kazanmanın en kısa yolu haline geldi. Küçük olsun benim olsun tarzında düşünen şirket mevcut durumunu da koruyamıyor.

Ortaklık kültürünün önemini kavrayan şirketler uluslararası piyasalarda devleşerek söz sahibi oluyorlar.

Dünya piyasalarında faaliyet gösteren dev şirketlerin başarı formülünü uygulayan Tepe Akfen Vie (Viyana Havaalanı''nın İşletmecisi) ortaklığı ile kurulan TAV Holding de yatırım yapacağı ülkede önce kendisine uygun bir ortak bularak işe başlıyor.

İslam Kalkınma Bankası, Deutsch Bank ve Avustralyalı Babcock Brown ile stratejik ortaklığa giderek halka açılacağını duyuran TAV''ın CEO''su Sami Şener''e göre büyümenın sırrı; şirketlerle işbirliğinde kazan-kazan formülünü uygulamak.

Bölgesel güç olmak için yabancı finansal ortak seçen şirketin Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika''da toplam havacılık yatırımları 200 milyar dolara ulaştı.

TAV, yatırım yapacağı ülkelerde ortak seçerken o ülke insanlarının o şirkete olan bakışını da gözardı etmiyor. Halkın gözünde imajı bozuk olan şirketle ortaklığa gitmiyor.

TAV''ın CEO''su Şener, ortaklık kültürünü bildikleri için paylaşmayı da bildiklerini, gittikleri her ülkede proje bazında bir ortakla yatırıma başladıklarını söylüyor.

Çinliler, kara Afrika''yı sarı Afrika''ya çeviriyor

Gittikleri her ülkede Çinli işadamlarıyla karşılaştıklarını belirten Şener''e göre Çinli işadamları çok yakında kara Afrika''yı sarı Afrika''ya dönüştürecek. Yalnız Çinlilerin bir tek eksiği var İngilizce''yi yeterli bilmemeleri. Şener, Çinlilerin şimdi harıl harıl İngilizce öğrendiklerini yakında ciddi bir rakip olarak karşılarına çıkacaklarından emin. Türkiye''nin en büyük havalimanı işletmecisi olan ve çevre ülkelerde de yatırımları bulunan TAV Yatırım Holding, halen İstanbul havalimanını işleten Tepe-Akfen-Ventures''un Türkiye''de Ankara ve İzmir ile yurtdışındaki bazı operas-yonlarının çatı şirketi olarak, Tepe ve Akfen gruplarının ortaklığı ile geçen yılın ortasında kuruldu.

Önümüzdeki dönemde ihaleye çıkacak olan 26 havalimanı işletmesinden yüzde 80''i için yeterlilik alan şirketin en fazla üzerinde durduğu şu 4 havalimanı var; Ürdün, Abudabi, S. Arabistan''daki hac terminali ve Bulgaristan''daki havalimanı. Özellikle yılda 4.5 milyon hacıya hizmet veren hac terminali, şirketin iştahını kabartıyor. TAV, S. Arabistan''da Bukşan adında tanınmış bir firma ile ortak iş yapacak.

***

Hayatınız kötü

bir yola girmişse, unutmayın;

direksiyondaki sizsiniz.

Marlynn Longston

***
İŞ''İN SIRRI O''NDA
Fakir hırsızı doyurdu

Medine''de kıtlık yaşanmaktadır. Aç bir Müslüman bir bahçeye girerek ağaçlardan hurma toplar ve yer. Fakat bahçe sahibi tarafından yakalanır.

Dövülür ve yediği hurmalara karşılık elbiselerine el konulur.

Sonra da fakir hırsız ile

bahçe sahibi Hz Muhammed''in yanına gelir.

Hz Muhammed her ikisini de dikkatle dinledikten sonra bahçe sahibine döner:

O cahildi, sen ona öğretmeliydin; o açtı, sen onu doyurmalıydın.

Bahçe sahibi önce fakir hırsızın elbiselerini iade eder sonra da ona attığı dayağa bedel olarak kendi ambarından 180 kilo buğday verir..

ÇEKİRDEK

Kaderden sana atılan bir musibet taşına maruz kaldığın zaman kederlenme. Allah da çoban gibi seni senden çok düşünür.

18 yıl önce
Şirket "TAV"lama sanatı
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle