|
Atatürk’e dil uzatan vatan hainidir

Bu sözler Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’e ait. 14 Mart 2017 tarihinde Halk TV’de Uğur Dündar’la youtube üzerinden ‘Halk Arenası ‘ programına katılan Özdil söyleşinin bir bölümünde ‘’Atatürk’e dil uzatan vatan hainidir’’ demişti. Bu konuşmasıyla programı izleyen çok sayıda takipçisinden destek mesajları gelmişti. Ancak bu kez Yılmaz Özdil’in sosyal medyada yaptığı bir paylaşım nedeniyle ’’Atatürk’ün hatırasına hakaret ettiği” iddiasıyla S.Ö isimli bir vatandaş tarafından Bursa’da suç duyurusunda bulunulmuştu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 6 Aralık 2020 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınmasına karar verilen Özdil bu konuda avukatı ile birlikte bu yazının kaleme alındığı tarihten birkaç gün önce Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek talimatla ifade verdi. Özdil ifadesinde, “Atatürkçüler Atatürk’e hakaret etmezler” derken, avukatı İsmail Yılmaz, “Müvekkilimin tek cümlelik ifadesi yeterlidir. Bu ifade sayfalarca anlatıma bedeldir” iddiasında bulundu.

ÖZDİL’İN ‘’ATATÜRK’ÜN HATIRASINA HAKARET ETTİĞİ” İDDİASINDAKİ TEPKİ ÇEKEN MESAJI

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Türkiye’yi Antalya Körfezi’ne hapsetme planına karşı Mavi Vatan’daki haklarımızın savunulmasına “kendi aklınca ironik” bir mesajla tepki göstermişti.

Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün fotoğraflarını paylaşan Özdil, ikili arasında hayali bir diyalog uydurdu.

- Taarruz emri vereyim mi İsmet?

- Ordular ilk hedefiniz White Sea’dir ileri filan…

- Gülmekten sigaramı düşürücem.

Türkiye’nin Mavi Vatan’da hegemonik ve kolonyalist güçlerce desteklenen Yunanistan ile savaşın eşiğine geldiği bir dönemde Özdil’in milli meselelerdeki tavrı ve duyarlılığının ne kadar zayıf olduğunu Atatürk ve İnönü üzerinden dışa vuran sözde bu İronik mesajı (!!!) herhalde binlerce Atatürkçü takipçisini üzmüştür diye düşünüyorum. Özdil ve avukatının savcılıkta yaptıkları şov savunmada ‘Atatürkçüler Atatürk’e ihanet etmezler ifadesini sözde mi yoksa özde mi söyleyip söylemedikleri savcılıkça muhakkak araştırılacaktır. Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca Özdil hakkında Atatürk’e hakaretten dava açılması ve dava sonucunda hakkında ceza verilmesi durumunda Özdil kendi değerlendirmesiyle Atatürk’e hakaret ettiği için vatan haini mi olacak? Bekleyip göreceğiz.

Aslında Özdil’in Atatürkçülüğü ‘’Mustafa Kemal’’ adlı özel baskılı kitabını 2 bin 500 TL’den satışa sunduğu tarihten itibaren başladı. Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’de satışı başlayan kitap, yine Atatürk’ün doğum tarihine gönderme yapılarak sadece 1881 adet basılmıştı. 4 saatte 4.7 milyon ciro yaparak tükenen kitabın bu hâliyle satışa sunulması medyada ve kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi...

ÖZDİL’İN ‘’MUSTAFA KEMAL’’ KİTABI TÜRKGÜN YAZARI ALİ GÜLER’İN MAKALELERİNDEN ALINTI MI?

Yılmaz Özdil’in 2 bin 500 liralık kitabına, Anıtkabir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda TÜRKGÜN ve Etik Haber köşe yazarı Ali Güler’den tepki geldi. Güler, kitabın kendilerinin makalelerinden alıntılandığını açıkladı. Ali Güler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Özdil’e tepki gösterirken, kitaptaki ifadelerin birebir olarak kopyalandığını ve kaynakçasız, atıfsız bir biçimde kullanıldığını belirtti.

Tarihçi yazar Mustafa Armağan, Yılmaz Özdil’in daha önce yayımlanan Atatürk ile ilgili 8 kitabında da birçok yanlışlar bulunduğunu söyleyerek herkesin Atatürk hakkında kitap yazmaması gerektiğinin altını çizdi. Armağan, Özdil’in aynı zamanda kitaplarında suç işlediğinden bahsederek şunları söyledi: “Daha önce yazdığı 8 tane kitapta da içeriği kopyalayarak başını sonunu değiştirmiş. Kitapların tamamı bir istismar. Yılmaz Özdil’e 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu’na aykırı davranarak Atatürk’ü istismar ettiği için dava açılması lazım. Kitapların bir tanesinde hakaret var. Kerami Özdemir tarafından soruşturma açılması gerekçesiyle de şikâyet edildi. Orada Atatürk’ü eleştiren bir kitaptan, olduğu gibi alıntılar yapıyor ve en ağır ithamları orada dile getiriyor. Dolayısıyla kitapları okuyanlar da o yasak olan kitaptaki alıntıları Yılmaz Özdil sayesinde okumuş oluyorlar. Onun ötesinde bomboş kitaplar bunlar. Bir bibliyografya yok, kaynak yok.

ÖZDİL ATATÜRK MASKELİ SOYGUNU BÖYLE SAVUNDU

Atatürk maskesi altında Atatürk istismarı yaparak para kazanan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’e tepkiler gelmeye devam ederken Özdil’den komik bir açıklama geldi. Özdil, bir yazısında, “Bu koleksiyon kitabı, elektrik faturası değil. Doğalgaz faturası değil. Ödemek zorunda değilsin. Almaya mecbur değilsin” dedi. İnsan ister istemez Uğur Mumcu’nun yıllar önce söylediği bu sözleri hatırlıyor nedense!

Uğur Mumcu’ Bu memlekette banka soyarken kar maskesi, ülke soyarken de Atatürk maskesi taktılar’ demişti.

#Uğur Mumcu
#Yılmaz Özdil
#Mustafa Kemal Atatürk
3 yıl önce
Atatürk’e dil uzatan vatan hainidir
2018 yılında milletvekili ve bakanlar ne kadar ücret alacak?
“Batı adına büyük bir utanç”
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı