|
Koltuk geldi gitti

Şampiyonu belli olan, dün itibariyle de iki takımı PTT 1. Lig"e yolcu eden Süper Lig"de en değerli ikinciliğin Galatasaray da Beşiktaş da bu hafta değerini iyi bildi. Özellikle G.Saray iki farklı geride kapattığı devre sonunda işin ciddiyetine vardı, canını dişine takıp kazanınca 2."lik koltuğunu bırakmadı.

Beşiktaş"ın Sivas"ta kaybedeceğini haftalar öncesinden hesaplayıp tutturan Mancini, bir hafta kadar yakınındaki G.Birliği için aynı ön görüyü sağlayamadı kuşkusuz; zar zor kazanması beklenmiyordu.

Son 3 haftanın falına baktığımda G.Saray"ın G.Birliği maçında hanesine 3 puanı yazıp; Beşiktaş"ın da Kasımpaşa karşısında kazanma ihtimaline "Buna da şükür" gibi yaklaştım. Daha ilk 20 dakikada İstanbul"un iki stadındaki tabelalar Beşiktaş"ın lehine işliyordu. Kasımpaşa karşısında bir 3 puana "acaba" derken G.Saray"ın da puan kaybı, fıstıklı baklavanın üzerine dondurma etkisi yapacaktı; Beşiktaş"ın boğazında kaldı.

Belki de Beşiktaş sezonun en rahat maçını oynadı. 2-0"dan sonra işi şova dönüştürmediler değil. Özellikle Almeida"nın cool tavırları farkın daha da açılmasının önüne set çekti. Maçın ikinci yarılarında form düşüklüğünü alışkanlık haline getiren Beşiktaş, gol yemese ayıp olurdu. Uzun lafın kısası Olimpiyat Stadı"nda Beşiktaşlı futbolcuların kafada erken bitirdiği maç, Kasımpaşa adına daha bitmemişti ancak çok şükür faturası ağır olmadı.

2-0"dan sonra G.Birliği adına rahat bir son bekleniyordu ancak G.Saray"ın uykudan uyanışı fena oldu. Normal şartlarda kazanmasına üzülmeyeceğimiz bir G.Saray"ın iki farklı yenilgiden skoru eşitlemesi bir derece ama, ardından attığı galibiyet golü Beşiktaş taraftarını fena üzdü. Maç sonunda Beşiktaş cephesinde sanki kazanan değil de kaybeden bir takım görüntüsü vardı.

G.Saray"ın Trabzon, Beşiktaş"ın da Elazığ deplasmanları kestirilemeyen 90 dakikalar. Yapılacak tek şey 2."lik yarışının keyfini çıkarmak.

10 yıl önce
Koltuk geldi gitti
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî