|

AB'li dernek yöneticileri Denizli'de

USED'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Avrupa'nın 7 ülkesinden 30 dernek yöneticisi, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar'ı ziyaret etti. Proje Koordinatörü Umut Hallaç “Bu projeyle ortak ülkelerde etkin iletişimin kurulmasını ve kültürel sınırların azaltılmasını hedefliyoruz" dedi.

İha
00:00 - 6/11/2010 Cumartesi
Güncelleme: 15:39 - 6/11/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
AB'li dernek yöneticileri Denizli'de
AB'li dernek yöneticileri Denizli'de

Türkiye Uluslararası Sanat Eğitmenleri Derneği'nin (USED) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Avrupa'nın 7 ülkesinden 30 dernek yöneticisi, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar'ı ziyaret etti. USED Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Umut Hallaç önderliğinde İngiltere, Fransa, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İspanya ve Yunanistan'da kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren 30 dernek yöneticisi Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar'la bir süre görüştü. Koordinatör Hallaç, giderek çeşitlenen Avrupa'da sosyal uyumu sağlamak, çoğulculuğu geliştirmek, dayanışma, saygı, bir arada yaşama bilincini oluşturmak ve ön yargıların yıkılmasını sağlamak amacıyla kültürel entegrasyon projesini ortaya çıkardıklarını söyledi. Türkiye'nin koordinatör olmasından dolayı ilk toplantının da Türkiye'de yapıldığın kaydeden Hallaç, "Denizli, kültürel etkinlikler açısından bizlere ışık tutuyor. Bu nedenle gerek ulusal ve gerekse uluslararası düzeydeki kültürel etkinlikleri yerinde incelemek istedik. Bu projeyle ortak ülkelerde etkin iletişimin kurulmasını ve kültürel sınırların azaltılmasını hedefliyoruz" dedi.


BELEDİYE DİYALOĞA KATKI SAĞLIYOR

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar da, belediyenin sosyal ve kültürel alandaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kültürlerarası diyaloğun geliştirilmesi adına belediyenin üzerine düşeni yaptığını ifade eden Çınar, "Türkiye'nin en uzun soluklu uluslararası amatör tiyatro festivalini düzenliyoruz. Uluslararası Halk Dansları Festivali'yle kültürlerin kaynaşmasına katkı koyuyoruz. Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivalimiz ise diğer etkinliklerimiz arasında yer alıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçılar festivale katılarak eserlerini Türkçe olarak seslendiriyor. Buna ek olarak ulusal düzeyde birçok etkinliğimiz var" ifadelerini kullandı. Başkan Yardımcısı Çınar, daha sonra Avrupalı dernek yöneticilerine çeşitli hediyeler verdi.


13 yıl önce