|

'Ak Parti Türk Dünyası'na önem veriyor'

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ve Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret etti. Kabak, “Ak Parti hükümeti Balkanlara ve tüm Türk dünyasına büyük önem veriyor. Balkan ülkeleriyle iyi ilişkiler istiyor” dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 27/05/2010 Perşembe
Güncelleme: 16:11 - 27/05/2010 Perşembe
Yeni Şafak
'Ak Parti Türk Dünyası'na önem veriyor'
'Ak Parti Türk Dünyası'na önem veriyor'

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ve Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM)'ı ziyaret ederek Başkan Rifat Sait'e başarılar diledi. Kabak, ziyarette Balkanlar'a bakış açısını ve partisinin hedeflerini anlattı.

Tek hedeflerinin Türk milletine hizmet etmek olduğunu, bölgesel, etnik, mezhepsel milliyetçiliği reddederek 72 milyonu bütün olarak gördüklerini anlatan Kabak, “Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Balkan kökenli ayrımı yapmıyoruz. Ben de Rumeli çocuğuyum. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Rumeli kökenliler milletimizin kültürel yönüne ve zenginliğine katkıda bulunan vatandaşlarımızdır. Onları tarihin bize emaneti olarak görüyoruz” dedi.


'TÜRK ESERLERİNE BİZ SAHİP ÇIKTIK'

Hiçbir etnik kökenin ön plana çıkmaması gerektiğine inandığını kaydeden Ak Parti İl Başkanı Ömür Kabak, “Balkan göçmenlerinin göç ile ilgili sorunları bulunmuyor. Bulgaristan'dan son 20 yılda gelen soydaşlarımızın göç ile bağlantılı, vatandaşlık haklarından doğan sorunları var. Bunları biliyoruz ve parti olarak çözmeye çalışıyoruz. Balkan ülkelerinde halen yaşayan Türklerin ise sorunları olduğu aşikârdır. Hükümetimizin çözüm için çaba sarf ettiği birçok konu var. Ak Parti hükümeti Balkanlara ve tüm Türk dünyasına büyük önem veriyor. Bütün Balkan ülkeleriyle iyi ilişkiler istiyor ve bunları geliştirmek için çabalıyor. Bizler yerel yöneticiler olarak kültürel ve ekonomik bağlantılar sağlamalıyız. Balkan kökenlilerin kültürlerini yaşatmalıyız” dedi. Ömür Kabak, Ak Parti hükümetinin tarihi miraslarımıza sahip çıkmaktaki hassasiyetine vurgu yaparak, “Balkanlardan gelen insanlarımız sağduyulu insanlar. Ak Parti olarak bizlere sıcak baktıklarına inanıyorum. Ak Parti Türkiye'nin 7 coğrafyasında birinci parti. Kişisel hesaplarla siyaset yapmadığımız için başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bugün Balkanlar ve Orta Asya'da izleri silinen Türk eserlerine bizden başka sahip çıkan olmadı. Balkanlardaki birçok tarihi eser hükümetimiz tarafından restore edildi. Orta Asya'daki Orhun Yazıtları'nı bile yok olmaktan biz kurtardık.” şeklinde konuştu.



14 yıl önce