|

Alican Sınır Kapısı acilen açılmalı

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nın uluslararası taşımacılığı canladıracağını söyledi. Kandaşoğlu, "Alican Sınır Kapısı'nın da çok acil olarak açılmasını talep ediyoruz' dedi.

Aa
00:00 - 26/05/2010 Çarşamba
Güncelleme: 17:48 - 26/05/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Alican Sınır Kapısı acilen açılmalı
Alican Sınır Kapısı acilen açılmalı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Kapıköy Sınır Kapısı'nın transit taşımacılığa açılması için film gibi bir mücadele verdiklerini söyledi. Kandaşoğlu, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nın uluslararası taşımacılığa açılması kararını değerlendirdi. Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması için 1990'lı yıllardan bu yana çalışma yürüttüklerini belirten Kandaşoğlu, şunları kaydetti: 'Bu kapının açılması için film gibi bir mücadele verdik. Çünkü bu kapının ülkemiz ve Doğu Anadolu Bölgesi için büyük önem taşıdığına inanıyorduk. Biliyoruz ki bu kapı, Ortadoğunun en önemli kapısı olacak. Coğrafi koşulları bakımından bu kapı, transit kara taşımacılığına son derece elverişlidir. Mersin Limanı'ndan yük alan bütün TIR'lar, bu kapıyı kullanacaktır. Dolayısıyla maddi kazanımı oldukça fazladır.' Kandaşoğlu, transit taşımacılıkla ilgili İran tarafında bazı eksikliklerin bulunduğunu da belirterek, bir heyetle İran'a gideceklerini, kapının kısa sürede açılması için eksikliklerin giderilmesi konusunda görüşme yapacaklarını ifade etti.


ERMENİSTAN GEZİSİ

Van Ticaret Sanayi Odası'ndan 40 kişilik heyetin, geçen hafta Ermenistan'a yaptığı geziyi de değerlendiren Kandaşoğlu, Ermenistan'a giden ilk ticari heyet olduklarını kaydetti. Kandaşoğlu, ülkenin milli meselelerinin kendileri açısından önemli olduğunu ancak Ermenistan'a siyasi ve uluslararası konuların dışında, ticari çalışma yapmak amacıyla gittiklerini bildirdi.

VATSO Meclis kararıyla Ermenistan'a gittiklerini ve orada çok iyi karşılandıklarını anlatan Kandaşoğlu, bütün meslek odaları ile görüşme yaptıklarını, karşılıklı yatırım yapılması konularının ele alındığını ifade etti. Ermenistan'a gitmek için 700 kilometrelik yol güzergahını kullandıklarını belirten Zahir Kandaşoğlu, 'Alican Sınır Kapısı açılırsa bu yol 250 kilometreye düşecektir. 22 saatte gideceğiniz yolu, 2,5 saatte gidebileceksiniz. Alican Sınır Kapısı'nın açılması, Doğu Anadolu Bölgesi'nin turizmine canlılık kazandıracaktır. Alican Sınır Kapısı'nın da çok acil olarak açılmasını talep ediyoruz' dedi.



14 yıl önce