|

"Arap işadamlarını Türkiye'ye getireceğiz"

"Kütahya tanıtım günleri"nde konuşan Suudi Yatırım Ajansı Temsilcisi Mohammed Moufarrah, "Araplar ile Türkiye arasında her alanda resmi ve yarı resmi köprüler kurulmuştur. Yakında yüzden fazla Arap işadamını TÜSİAD, MÜSİAD ile Türkiye'ye getireceğiz. Bu dostluk yatırım olarak sizlere geri dönecektir" dedi.

Ahmet Yılmaz
00:00 - 10/07/2009 Cuma
Güncelleme: 18:19 - 10/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
"Arap işadamlarını Türkiye'ye getireceğiz"
"Arap işadamlarını Türkiye'ye getireceğiz"

Kütahya, Tavşanlı ve Emet Belediyeleri ile Türk-Arap Kültür ve Sanat Derneği (TASCA) iş birliğiyle düzenlenen "Kütahya tanıtım günleri", termal suları ve bor madeni ile ünlü Emet ilçesinde törenle başladı. Tanıtım günlerine Araplar damgasını vurdu. Toplantıda bir konuşma yapan Suudi Yatırım Ajansı temsilcisi Mohammed Moufarrah, "Araplar ile Türkiye arasında her alanda resmi ve yarı resmi köprüler kurulmuştur. Bizler hepimiz bir ümmetiz ve ortak bir coğrafyaya sahibiz. Ne mutlu ki aynı dindeniz. Ajansımızın maksadı yatırımcılara rehberlik hizmeti vermektir. Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen Arap sanayici ve işadamlarına yatırım yapması gereken yerler hakkında yardımcı oluyoruz. Bu, Türk işadamlarının Arap dünyasında yapacakları yatırımlar için de geçerlidir. Yakında yüzden fazla Arap işadamını TÜSİAD, MÜSİAD ile Türkiye'ye getireceğiz. Bu işadamlarını Kütahya iline de getireceğiz. Bu dostluk yatırım olarak sizlere geri dönecektir" dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu ise, "Doğunun en batı, batınında en doğu ülkesiyiz. Çatışmanın değil, barışın ve refahın başkenti olmak zorundayız ve ülkemiz olarak bunu yapmak için her zaman elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Ülkemizin hedefi, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmaktır. En az üç sektörde dünya lideri olmakta en büyük planımızdır. Komşumuz huzursuzken bizim huzur içinde yaşamamız mümkün değildir. O yüzden daima beraber hareket etmek ve huzur içinde yaşamak zorundayız. Ülkelerimiz arasında bağlantılarımızı geliştirmeliyiz. Körfez ülkeleri ile ülkemiz arasında hızlı tren projesi yapmalı, körfez ülkeleri Avrupa'ya açılırken bu yolu tercih etmelidir. Bugün ilimize gelen tüm ülke elçilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 30'dan fazla yabancı gazete ve televizyonun takip ettiği toplantıda, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça da, "Yatırım için neden Kütahya" konulu bir konuşma yaptı.

Tanıtım günlerine, Umman Büyükelçisi Mohammed Nasser Hamed, Suudi Arabistan Büyükelçisi Mohammed Al Hussaını Al Sharıf, Kuveyt Büyükelçisi Abdullah A. Mısır Büyükelçisi Alaa Eldin Alhadid, Suriye Büyükelçisi Nidal Kabalan, Libya Büyükelçisi Ziyad Atham, Irak Büyükelçiliği Müsteşarı Muhamed Ifrıquıne, Filistin Büyükelçiliği Müsteşarı Nabeel Al Sarraj , Sudan Büyükelçiliği Müsteşarı Abdelgadir Abdalla Mohammed Daffalla, Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Abdelkadir Sahlı ile Suudi Yatırım Ajansı heyeti Mohammed Moufarrah ve Ferhat Türkistanlı katıldı.

Konuklar için akşam düzenlenen toplantıya da, Kütahya Vali Yardımcısı Ömer Eru, AK Parti Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Emet Kaymakamı M. Fatih Geyim, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca ile sanayici ve işadamları da katıldı.

15 yıl önce