|

'Bayram havasında seçime gidiyoruz'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan, 12 Haziran seçimlerinde tüm Diyarbakır halkıyla beraber bir bayram havasında seçim sandığına gideceklerini söyledi. Advan, Diyarbakır halkının elini vicdanına koyarak, dünü ve bugünü değerlendirerek oy kullanacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 12/04/2011 Salı
Güncelleme: 17:28 - 12/04/2011 Salı
Yeni Şafak
'Bayram havasında seçime gidiyoruz'
'Bayram havasında seçime gidiyoruz'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan AK Parti'nin Diyarbakır adaylarını, 12 Haziran seçimlerini, AK Parti'nin Diyarbakır'da yapmış olduğu hizmetleri ve ileriye dönük hedeflerini Yeni Şafak Gazetesi Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Yaşar Yavuz'a anlattı. Halit Avdan, Seçilen AK Parti Diyarbakır Milletvekili adaylarının tüm Diyarbakır ve ülke halkı için hayırlı olsun temennisinde bulunduktan sonra, 12 Haziran seçimlerinde tüm Diyarbakır halkıyla beraber bir bayram havasında seçim sandığına gideceklerini, Diyarbakır halkının elini vicdanına koyarak, dünü ve bugünü değerlendirerek oy kullanacağını ifade etti. Avdan sözlerini şöyle sürdürdü; "Bilindiği gibi Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde AK Parti birinci pozisyonunda, ancak son iki seçimdir AK Parti Diyarbakır'da ikinci parti olmuştur. Ancak son yerel seçimlerde Diyarbakır'ın Yenişehir Belediye Başkan aday bendim ve bizim o seçimdeki oyumuz AK Parti'nin Türkiye'deki oy oranıyla eşit durumundaydı. Bu seçimdeki hedefimiz tabi ki Diyarbakır'da oy hedefimizi daha da artırmaktır. Bu seçim başta Türkiye olmak üzere hepimizi için çok önemli bir seçimdir. Diyarbakır açısından baktığımız zaman ise bölgenin temsili açısından Diyarbakır'da bu seçimde mutlaka başarılı olmak zorundayız. İşte bu minvalde AK Parti olarak yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı bu halka en iyi şekilde anlatmamız lazımdır"


DİYARBAKIR HALKINA BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Halit Advan şunları söyledi: "Seçimler demokrasinin bayramıdır demokrasinin en güzel üçlüsü seçimlerdir. Ben inanıyorum ki bu seçim Diyarbakır'da bir bayram havasında geçecektir. 2011 seçiminin ülke halkı için en önem taşıyan yanlarından birisi de seçimlerden sonra bu halkın ihtiyaçlarına cevap veremeyen 1982 anayasa'nın parlamento tarafından değiştirilerek yerine daha sivil ve özgürlükler içeren bir anayasanın yapılmasıdır. Tabi bu anayasanın değişimi için gerek STK'lara gerek meslek odalarına gerekse vakıf ve derneklere çok iş düşmektedir. Çünkü 2011 seçimlerinden sonra güçlü bir parlamento ile yapılacak yeni bir anayasa ülkenin beklide yüzyıl idare edecek bir anayasa olacaktır. Bunun için bizim çabamız AK Parti'nin parlamentoda bu anayasayı değiştirebilecek bir çoğunluğa sahip olmasıdır. Bu açıdan bakıldığına 1982 anayasasından çok çekmiş Diyarbakır halkına çok büyük bir sorumluluk düşmektedir"





13 yıl önce