|

Belediyeden engelli vatandaşlara baston

Konya Büyükşehir Belediyesi, 7-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle Konya'da bulunan görme engelli vatandaşlara törenle beyaz baston ve kabartmalı saat hediye etti.

İha
00:00 - 8/01/2007 Pazartesi
Güncelleme: 17:57 - 8/01/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Belediyeden engelli vatandaşlara baston
Belediyeden engelli vatandaşlara baston

Alaaddin Keykubat Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ile görme, işitme ve bedensel engelli vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, dünyada 650 milyon özürlü insan olduğunu belirterek, "Türkiye'de son rakamlara göre 8 milyon 431 bin engelli birey bulunuyor. 21. Yüzyıla girdiğimiz şu günlerde bile gerek mimari gerekse ulaşımda hala engelli vatandaşlarımız sorun yaşıyor. Bizler bugüne kadar hep unutulduk yada gözardı edildik. İlk hedefimiz özürlülerimizi topluma geri kazandırmak olmalı" dedi.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya'nın özürlüler ile ilgili çalışmalarında belirli bir standartı yakaladığını dile getirerek, "Yaptığımız çalışmalarla artık özürlüler özürleri hakkında çekinmeden konuşabiliyor. Bana göre gerçek engelli, engelli olmayı kusur ve yaşamaya engel zanneden zihniyetlerdir. Biz Türkiye olarak bu tür konulardaki çalışmalarımızla dünyaya örnek olmamız gerekirken biraz geciktik. Ancak bu gecikmeyi özürlü dernekleri başkanları ile yaptığımız ortak çalışmalarla kapatmaya çalışıyoruz. Biz belediye olarak yaptığımız hizmetler ile birçok ödül kazandık ama bana göre en değerli olanı Özürlü Dostu Belediye ödülüydü" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Akyürek, görme engelli vatandaşlara beyaz baston ve kabartma saat hediye etti.

17 yıl önce