|

Borun başkenti hizmetin de başkenti oldu

Borun başkenti olarak bilinen Kütahya'nın Emet ilçesi hizmet ve yatırımlarla da öne çıkmaya başladı. Belediye Başkanı Cemal Öztürk'ün bu başarıda büyük payı var.

Ahmet Ali Altıok
00:00 - 13/12/2007 Perşembe
Güncelleme: 10:33 - 13/12/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Borun başkenti hizmetin de başkenti oldu
Borun başkenti hizmetin de başkenti oldu

Kütahya'nın Emet ilçesi Türkiye'de bor madenin başkenti olarak gösteriliyor. İlçe sahip olduğu potansiyelleri canlandırılması ve kentsel dönüşümlerin gerçekleştirilmesi konusunda büyük gelişmeler kaydetti. İlçede TOKİ tarafından yapılan birinci etap siteler sahiplerini buldu. İkinci etap siteler ise tamamlandı, sahiplerini bekliyor. İlçe Belediye Başkanı Cemal Öztürk tarafından 17 yıldır işletilmesi ve canlandırılması yılan hikayesine dönen termal tesisler yeniden ihale yapılarak tesislerin Emet'e kavuşturulması noktasında büyük bir adım atıldı. İlçe Dumlupınar Üniversitesi'nin bir kaç bölümünün getirilmesi konusunda önemli çalışmaları da ihmal etmedi. Emet Kültür Merkezi olarak 1.2 trilyona mal olan tesisler tamamlandı. Bu merkez Emet İlçe Belediye Meclisi kararıyla Üniversite'ye tahsisi edilmesi planlanıyor. Anfi salonları, öğretim üyesi odaları, labaratuvar odaları ve görkemli yapısıyla büyük bir kompleksi andıran yapı ile Emet'in üniversite olanaklarından faydalandırılması hedefleniyor.


ARSENİKLİ SU TARİH OLDU

Emet'in en büyük sorunlarından biri arsenikli su sorunu konusunda ciddi gelişmeler sağlandı. Belediye Başkanı Cemal Öztürk göreve gelir gelmez arsenikli su konusunda harekete geçti. Emet'in içme suyundaki arsenik miktarı Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği oranının çok üstlerinde yer aldığını ifade eden Başkan Öztürk, 1.2 trilyon yatırımla içme suyu kaynaklarını değiştirdiklerini ve sağlıklı suyu Emet'e kavuşturduklarını kaydetti. Emet Belediyesi ilçede yeni bir adliye sarayı için de çalışmaları başlatarak sonlandırdı. Belediye ücretsiz arazi temini sağlayarak bu hizmetin gerçekleşmesini sağladı. Belediye Başkanı Cemal Öztürk borçlu belediye aldıklarını iller bankasından gelen gelirin yüzde 40'ının borca gittiğini söyledi. Buna rağmen ilçede başarılmayacak denilen çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Öztürk "bana inanları mahçup etmedim" dedi. İlçe Belediye Başkanı Cemal Öztürk'ün en büyük sıkıntılarından biri Devlet Hastanesi'nin doktor açığının olması. Sadece 1 branş doktoru olan hasteni için Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilerine seslenen Başkan Öztürk "Lütfen şu doktor sıkıntımızı görün" dedi.


16 yıl önce