|

Bursa'ya 'Afrika Kafe'

Hayvan Bahçesi bünyesinde "Afrika Kafe" başkanları ve bükoratlarında katıldığı bir törenle açıldı. Afrika Kafe'nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,"Yakın bir zamanda zürafa, antilop, fil, gergedan, kanguru gibi farklı hayvan türlerini de hayvanat bahçemize getireceğiz" dedi.

İha
00:00 - 22/05/2011 Pazar
Güncelleme: 16:27 - 22/05/2011 Pazar
Yeni Şafak
Bursa'ya 'Afrika Kafe'
Bursa'ya 'Afrika Kafe'

Bursa Hayvan Bahçesi bünyesinde "Afrika Kafe" törenle açıldı. Yakında zürafa, antilop, fil ve gergedan gibi hayvanların da Bursa'ya getirileceği açıklandı. Hayvanat Bahçesi'ne gelen vatandaşların rahatlıkla dinlenip vakit geçirebileceği şekilde dizayn edilen Afrika Kafe'nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hayvanat Bahçesinin kurucusu Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker, Bursa Hayvanat Bahçesi Danışmanı EAZA Eski Direktörü ve Valencia Hayvanat Bahçesi Müdürü Koen Brouwer ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende Belediye Bandosu ve Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası konser verdi. Bursa Hayvanat Bahçesi'nin yapılmasının gündeme geldiği yıllarda muhalefet partisi sözcüsü olduğunu hatırlatan Başkan Recep Altepe, o dönem de bu projeye destek verdiğini söyledi. "Bizim çocuklarımız fil görmek için İzmir'e, İstanbul'a gitmek zorunda kalmasın" diye düşündüğünü dile getiren Altepe, "Daha o zaman 'imkan varsa bu hayvanları Bursa'ya getirelim' dedim. Ancak Erdem Saker başkanımızdan sonra Hayvanat Bahçesi biraz ihmal edildi. Biz göreve gelir gelmez burayı ele aldık. Dünya Hayvanat Bahçeleri Birliği'ne üyelik çalışmalarında son aşamaya geldik. Bölgedeki fiziki düzenlemelerin yanında Denizin Sırları İnteraktif Eğitim Merkezi'ni çocuklarımızın hizmetine sunduk. Bugün de hayvanat bahçesine değer katacak bu tesisi hizmete açıyoruz. Bunun yanında yeni hayvan türlerinin getirilmesiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yakın bir zamanda zürafa, antilop, fil, gergedan, kanguru gibi farklı hayvan türlerini de hayvanat bahçemize getireceğiz" dedi.


MİLLETİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Başkan Altepe, hayvan türlerinin artırılmasına paralel olarak mekan sıkıntısı yaşanabileceğini, bunun için kamulaştırmalara başladıklarını kaydetti. Hayvanat Bahçesi'nin Bursalılar için bir buluşma noktası olduğunu dile getiren Erdem Saker ise, geçen pazar günü hayvanat bahçesini 18 bin kişinin ziyaret ettiğine dikkat çekti. Altepe'yi göreve geldiği ilk günlerde ziyaret ettiğini ve hayvanat bahçesinin geliştirilmesi için teklifte bulunduğunu ifade eden Saker, "Başkanımız bu konuda gerekli çalışmaları başlattı. Gerek fiziki düzenlemeler, gerekse yeni hayvanların temini konusunda önemli mesafe kat ettik. Bunun için başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. Açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, daha sonra törene katılan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala'dan Engelliler Meclisi ve Çocuk Meclisi'nin çalışmaları hakkında bilgi alıp, meclis üyeleriyle sohbet etti.


13 yıl önce