|

Büyükelçi Mladenov'dan veda turu

Türkiye'deki görevi sona eren Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye Balkanlar'a gösterdiği özen ve Bursa'daki soydaşlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

İsmail Hakkı Yoğurtçu
00:00 - 5/12/2009 Cumartesi
Güncelleme: 16:47 - 5/12/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Büyükelçi Mladenov'dan veda turu
Büyükelçi Mladenov'dan veda turu

Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov, Bursa Konsolosu Evgeni Vasiliev ve Bulgaristan Fahri Konsolosu Hayati Korkmaz, Başkan Altepe'yi Acemler'deki makamında ziyaret etti. Ankara'daki görevinin tamamlandığını ve kısa süre sonra ülkesine döneceğini bildiren Büyükelçi Mladenov, “Türkiye'de 4 yıl görev yaptım ve artık Sofya'ya döneceğim. Bursa'ya gelmeden, size uğramadan gidemezdim. Bu 4 yılda iki ülke arasındaki ilişkiler daha da geliştirildi. Gerek siyasi ve ekonomik gerekse kültürel alanlardaki ilişkiler daha yüksek seviyeye geldi. Memnun olmamak için bir sebep yok” diye konuştu. Bursa'da Bulgaristanlı vatandaşların işlemlerini daha rahat çözebilmeleri için yaptırılan konsolosluğun da soydaşların yararına olduğunu dile getiren Mladenov, bu çalışmanın kendisine gurur verdiğini anlattı. Büyükelçi Mladenov, Başkan Altepe'ye Bulgaristan'ı tanıtan kitap ve broşür hediye etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa ile Bulgaristan arasındaki diyaloğun gelişmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ilişkilerin geliştirilmesi gösterdiği çabadan dolayı Büyükelçi Mladenov'a teşekkür etti.

Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov'a çini vazo ve Bursa kitabı hediye eden Başkan Altepe, Mladenov'un konsolosluk binasının yapılması noktasında da kendilerini yalnız bırakmadığını hatırlatarak, “Soydaşlarımızın vize işlemleri konusunda sıkıntıları vardı. Bizler de onların işini kolaylaştırmak için bu konsolosluk binasını hizmete açtık. Soydaşlarımızı memnun etmek bizim için de çok önemli. Konsolosluk binasından yalnızca Bursa'daki soydaşlarımız değil farklı kentlerden gelen vatandaşlarımız da yararlanıyor” şeklinde konuştu.


14 yıl önce